G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,71
GBP40,68
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.405,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Antrenman Ve Karbonhidrat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antrenman Ve Karbonhidrat / Haberin Peşinde Urfa

Diyet için bilgi mi arıyorsunuz? Antrenman Ve Karbonhidrat makalesine göz atın ve Diyet hakkında daha fazla bilgi edinin 

Bu strateji örneği ile antrenman süresi ve yoğunluğuna göre karbonhidrat alımını bir sporcu nasıl yapabilir onu öğreneceğiz.

Günlük değişen antrenman yoğunluğu ve sürenize göre karbonhidrat tüketimi nasıl olabilir? Örnek olarak hazırlanan ve dayanıklılık içeren 4 günlük periyotta, 1. gün antrenman süresi ve yoğunluğu en yüksek, 2.gün antrenman süresi ortalama ve yoğunluğu düşük, 3.gün antrenman süresi düşük ve yoğunluğu yüksek 4.gün ise rejenerasyon antrenmanı döngüsüne bakalım.

Gün içinde aralıklı olarak 4-6 saatlik yüksek yoğunluklu laktat eşiği üzerinde yapılan 1. Günde antrenman öncesi-sırası ve sonrasında yüksek oranda karbonhidrat alınır, akşam yemeğinde ise karbonhidrat miktarı düşürülür

Sebebi 2. günde daha düşük yoğunluklu bir antrenman için gereksiz fazla yüklemenin önüne geçmek ve kas glikojen depolarını optimal veya optimalin biraz altında tutarak dayanıklılığı arttırmaktır.

Antrenmanın 2.gününde gün içinde aralıklı yapılan düşük yoğunluklu, laktat eşiğinin altında 3-5 saatlik antrenman için antrenman öncesi-sırası düşük ve antrenman sonrası ile akşam yemeği yüksek karbonhidrat alımı yapılmalıdır.

Sebebi ikinci antrenman günü hafif olduğu için gereksiz karbonhidrat başlarda elimine edilir. Ancak sonraki gün yine artacak antrenman temposu için enerji depolarını doldurmak amacıyla, 2. günün geri kalanı yüksek karbonhidrat tüketilir.

Antrenmanın üçüncü günü antrenman süresi üç saatle geçilirken içeriği yüksek yoğunluklu ve laktat eşiğinin üstünde olacaktır. Bu nedenle antrenman öncesi yüksek, antrenman sırası orta, antrenman sonrası yine yüksek ve akşam yemeği orta miktarda karbonhidrat içermelidir.

Antrenmanın son günü ise sporcuların bildiği üzere 1 saatten az süren rejenerasyon antrenmanı ile geçecektir. Bu antrenman öncesi-sırası düşük karbonhidrat, sonrası ve akşam yemeği ise yüksek karbonhidrat tüketimi yapılmalıdır.

Üçüncü ve dördüncü gündeki strateji 4. günün çok daha düşük süreli ve yoğunluklu rejenerasyon günü olduğu göz önüne alındığında, karbonhidrat alımı 3. günün akşamı ve 4. günün kahvaltısında azaltılır, ancak daha sonra başka bir antrenman döngüsüne hazırlanmak için 4. günün geri kalanında artırılır.

Antrenman Ve Karbonhidrat

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!