G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Egzersiz Ve İmmün Beslenme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Egzersiz Ve İmmün Beslenme / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Egzersiz Ve İmmün Beslenme makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Bugünkü konumuzda iyi bağışıklığı sağlama ve dolayısıyla performansı desteklemek için nasıl stratejiler uygulamak gerek onu inceleyeceğiz.

Uzun süreli yoğun egzersiz sırasında saatte 30-60 gr karbonhidrat içeren spor içeceği, jeller veya barlar tüketin.Egzersizden hemen sonra 1-1.2gr/kg karbonhidrat tüketin. Bu miktarı egzersizin niteliğine ve antrenmanlar arası dinlenme süresine göre ayarlayın.

Bağışıklığa ve dolayısıyla rekabette performans gösterme yeteneğinize olası etkilerini sınırlamak için düşük karbonhidrat alımlarını dikkatlice düzenleyin.

Protein metabolizmasının korunmasına yardımcı olmak için antrenmanınızın niteliğine bağlı olarak günde 1,2-1,7 gr/kg protein tüketin.Net protein dengesini maksimuma çıkarmak için gün boyunca düzenli aralıklarla 20-30 gr kaliteli protein alımı önerilir.

En iyi performans ve bağışıklık için sıvı dengesini koruyun, özellikle sıcakta veya yüksek rakımda sıvı kayıplarının artabileceği ve enfeksiyon riskinin arttığı kamplarda.

Sıvı dengesindeki değişiklikleri değerlendirmek için antrenmanlar sırasında vücut kütlesini günlük olarak izleyin. Antrenman öncesi ve sonrası tartılarak sıvı kaybınızı takip edin.

Çeşitli taze meyve ve sebzelerle besleyici yoğun bir diyet tüketin ve aşırı takviyeden kaçının. 0.25-1 g/gün C vitamini enfeksiyon riskini azaltmada yoğun antrenman dönemlerinde faydalı olabilir.

D vitamin eksikliğinde özellikle sporcu enfeksiyonlara açık hala gelir.Eksikliği olanlarda (<30 nm/l) pratik öneriler etkili görünmektedir.Kış aylarında 1000-2000 IU/gün D3 vitamini takviyesi tüketmek çoğu kişide yeterlidir.Kapalı alanlarda antrenman yapanlarda 1000 IU/gün D3 vitamini kullanılabilir.

Özellikle kış dönemi, kamplar, uzun mesafeli seyahat ve müsabak sıklığı gibi en büyük üst solunum yolu semptomları riskinin olduğu dönemlerde günlük 10-20g kolostrum takviye kullanılabilir.

Bağırsaklar ikinci beynimizdir ve bağışıklık sisteminde oldukça etkilidir. Sporcunun müsabaka dönemlerinde bağırsak sorunları yaşaması aynı zamanda bağışıklık sistemini de olumsuz etkiler. Bu nedenle seyahat veya müsabakadan en az 14 gün önce probiyotik takviyesinin uygulanması tavsiye edilir.

Egzersiz Ve İmmün Beslenme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!