G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Anne karnında bebeğin duruş pozisyonları! Bebeğin pozisyonu nasıl anlaşılır? Doğum kanalına…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anne karnında bebeğin duruş pozisyonları! Bebeğin pozisyonu nasıl anlaşılır? Doğum kanalına… / Haberin Peşinde Urfa

Anne karnındaki bebeğin duruş pozisyonu doğum yöntemini birebir etkilediği için oldukça önemli bir konudur. 34. haftadan sonra bebek doğum pozisyonunu alıp kendi kendini itme haline sokabilmektedir. Peki anne karnında bebeğin duruşu ters ise ne olacak? İşte anne karnında bebeğin duruş şekiller ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Anne karnındaki bebeğin duruş pozisyonu doğum yöntemini birebir etkilediği için oldukça önemli bir konudur. 34. haftadan sonra bebek doğum pozisyonunu alıp kendi kendini itme haline sokabilmektedir. Peki anne karnında bebeğin duruşu ters ise ne olacak? İşte anne karnında bebeğin duruş şekiller ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Özellikle de ilk hamileliklerini yaşayan anne adaylarının bebeklerinin durumu ile ilgili merak ettiği birçok durum vardır. Rahim içerisindeki bebeğin yeterli beslenip beslenmediği, gün içerisinde ne yaptığı ya da nasıl bir pozisyonda durduğu en çok merak edilenler arasındadır. Fetusun rahat hareket etmesine olanak sağlayan Amniyon sıvısı ile bebek anne karnında korunabilmektedir. Bebeğin duruş şeklinin en önemli olduğu zaman ise doğuma yakın haftalarda aldığı şekildir. Bebek her ne kadar şekil değiştirse de bazı durumlarda pozisyonun normal doğum için elverişli olmadığı görülür. Olması gereken rahimdeki bebeğin doğum esnasında başının aşağıya doğru yani doğum kanalında ilk ilerlemesi gereken uzuvdur. Bebeğini normal doğum ile dünyaya getirmek isteyen anne adaylarında duruş şekli ile alakalı bilinmesi gereken en önemli detay, bebeğin en sondaki pozisyonudur. Peki bebeğin hangi duruş şekline göre hangi doğum yöntemi belirlenir? Anne karnındaki bebeğin duruşu ile ilgili bilinmesi gereken önemli hususlar…

ANNE KARNINDA BEBEĞİN DURUŞ POZİSYONU NEDİR?

Rahim içerisindeki bebeğin duruş pozisyonu, doğum şeklini belirleyen en önemli unsurdur. Bebeklerin vücutlarına nazaran en ağır gelen organı başıdır. Bu nedenle yer çekiminin de etkisiyle doğum kanalında ilk önce baş görülür. Bebeğin başının aşağıda olması normal doğum için en ideal ve kolay doğum pozisyonudur. Dolayısıyla normal doğum için bebeğin bu şekilde durmasında hiçbir sakınca yoktur. Rahimdeki bebek 34. haftaya kadar çoğunlukla böyle durur.

Böylece bebek normal doğum için uygun pozisyona bürünerek, doğum için itilmeye hazırlanır.

ANNE KARNINDA BEBEĞİN DURUŞ ŞEKİLLERİ:

FETAL PREZENTASYON (ÖN)

Doğum kanalının hemen girişindeki kısımı içerir ve bu pozisyonda bebeğin kafası anne karnına doğru bakar. Bazı durumlarda bebeğin önde gelen tarafı kafası değil popsu olur bu da makat doğum şeklidir.

ARKA:

Bebeğin başının aşağı bakıp sırtını annesine dayaması ile oluşan şekildir. Bu şekilde duran bebeğin doğumu daha uzun süreli ve yavaş olabilir.

ENİNE:

Yatay uzanan bebeklerde doğum öncesinde yer değiştirme görülebilir. Bebeklerin bu şekilde durması doğum öncesinde doktor tarafından değiştirilmelidir.

POPO:

Bebeğin başı annenin pelvisinin içinde yukarı doğru bakar. Bu pozisyon doğum esnasında biraz tehlikelidir.

HAMİLELİĞİN KAÇINCI HAFTASINDA BEBEK NASIL DURUR?

Hamileliğin ilk trimesterındaki 4-10 haftalarında bebek minicik bir nokta görünümündedir. Bu aşamada bebek daha organlarını geliştirme sürecinde olacağı için hareket edemez. Ancak 20. haftadan sonra bebeğin duruş pozisyonu makatının doğum kanalına baktığı ile ilgilidir.

Cenin pozisyonunda olan bebek, hamileliğin diğer evrelerinde kendini doğuma hazırlamak için şekil değiştirecektir.

31. haftadan itibaren bebek baş aşağı dönerek olması gereken doğum pozisyonunu alır. Ancak bazı durumlarda bebeğin duruş şekli farklı da olabilir. Düzenli kontrollerle bebeğin pozisyonu sıklıkla gözlemlenmesi ve doğum yönteminin ona göre belirlenmesi gerekir. Bebeğin 36. haftadan sonraki duruşu doğum için son şeklini aldığı görülecektir.

ANNE KARNINDA BEBEĞİN DURUŞU NASIL ANLAŞILIR?

Anne adayları, bebeklerinin karında nasıl durduğunu çözümleyebilmeleri için tekmelere dikkat etmek gerekir. Bebeğin pozisyon şeklini almalarına yardımcı olan tekmeler aşağı yukarı tahmin etme şansı yakalatır.

Hamile kadın elini karnına koyduğunda hissettiği şeyin sert mi yoksa yumuşak mı olduğuna bağlantılı olarak duruşu ile ilgili bilgi sahibi olabilir. Ancak bu sadece tahmindir, kesinlik vermez.

bebeğin duruş pozisyonunda göre doğum şekli,Bebeğin anne karnında duruş pozisyonları,Bebeğin anne karnında yatış pozisyonları,Bebeğin pozisyonunu anlama Bebek doğum pozisyonunu kaçıncı haftada alır

Anne karnında bebeğin duruş pozisyonları! Bebeğin pozisyonu nasıl anlaşılır? Doğum kanalına…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!