G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,71
GBP40,61
BIST10.169,91
GR. ALTIN2.389,48
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

AKÇAKALE BELEDİYESİ’NE AİT OLAN ÇOCUK KREŞİNE HACİZ GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akçakale Belediyesi tarafından ilçenin göbeğinde 2 milyon TL’ye yaptırılıp hizmete sunulan sıfır binada kreş öğretmenleriyle birlikte 21 kişi çalışıyordu. Çok sayıda ailenin çocuklarına hizmet veriliyordu.

Seçim sonrası koltuğa oturan yeni belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya döneminde zarar ettiği gerekçesiyle kreş kapatıldı. 21 kişi işten çıkarıldı. 2 milyon TL’ye malolan kreş binası ise, Akçakale Belediye Meclis Üyesi’ne kiraya verildi.

KREŞ ÖZEL KOLEJE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Söz konusu kreş binasının Haziran 2019’da özel koleje dönüştürüldüğünü, belediyenin kreşi kapatıp, binasının özel kolej yapılmasıyla kamu yararının ortadan kalktığını ve binaya haciz geldiğini kaydeden Chp İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal şu açıklamalarda bulundu;

  • “Belediyenin haciz gelen eski kreş binasının şu anki değeri 10 milyon TL civarında.Haciz işlemi başlatıldıktan sonra binadaki tabela değişimi de dikkat çekiyor. Eski belediye kreşi, yeni özel kolej binasına Akçakale Belediyesi Kültür Basın ve Proje Müdürlüğü tabelası iliştirilmiş. Hemen kapı girişine de kreş ve gündüz bakım evi tabelası konulmuş.”

İCRADAN KURTULMAK İÇİN İLGİNÇ FORMÜL

Belediye yetkililerinin binayı icradan kurtarmak için tabela değişikliğine gittiklerini vurgulayan Milletvekili Mahmut Tanal açıklamasının devamında şu iddiaları sıraladı;

  • Ancak, bina içerisinde özel kolejin sloganını, afişlerini kamufle etmeyi unutmuşlar. Tabela değişiminin sebebi, binada belediye faaliyetlerinin yürütüldüğü kamu yararının bulunduğu gerekçesiyle binanın icradan kurtulmasını engelleme.
  • Hile ile hacizden kurtulmaya çalışan Akçakale Belediyesi, belediyenin kreş hizmetlerini durdurmasaydınız zaten binaya kamu yararı gereği icra gelmezdi. Değer miydi bu kadar oyun çevirmeye? Zarar ediyor gerekçesiyle kreş ve gündüz bakım evi hizmeti durdurulur mu?”

ZATEN PARAYLA HİZMET VERİLİYORDU

Ailelerden toplanan paranın zaten Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin masrafını karşıladığını savunan Chp’li Tanal;

  • Belediye ticarethane değildir. Zarar edilse bile sosyal belediyecilik anlayışı gereği faaliyet durdurulmaz. Kaldı ki kapattığınız yer, kreş ve gündüz bakım eviydi” şeklindeki paylaşımına şöyle devam etti: “Belediyenin kreşini kapatıp, özel kolej yapması için binayı AKP’li belediye meclis üyesine kiraya verdiniz.
  • Ne kadar kira aldığınız da bilinmiyor. Binaya haciz gelince satılmasın diye belediye tabelasını asıyorsunuz. Kamu yararının gözetilmediği kayırmacı, iş bilmez belediyecilik anlayışını ibretlik bir örnektir bu hadise. İşte Sayın Erdoğan ve Süleyman Soylu sizin belediyeleriniz bu tür işlerle uğraşıyor.

ERDOĞAN VE SOYLU’YA ÇAĞRI

Tanal paylaşımının son bölümünde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu çağrılarda bulundu:

  • Başta Akçakale Belediyesi olmak üzere, Şanlıurfa’daki belediyelerinizde daha neler neler var. Gerçi, çoğunu siz de biliyorsunuz. Şikayette de bulunduk. Mecburen müfettiş de gönderdiniz.Ancak, usulsüzlüklerin üzerine gidilmedi. Müfettiş raporlarında yer verilmeyen usulsüzlüklerin üzerine gidilmedi.
  • Müfettiş raporlarında yer verilmeyen usulsüzlükleri bir bir ifşa ediyoruz. Seyirci kalmayın. Siyasi saiklerle CHP’li belediyelerle uğrayacağınıza, Şanlıurfa’daki belediyelerinizi mercek altına alın.
AKÇAKALE BELEDİYESİ’NE AİT OLAN ÇOCUK KREŞİNE HACİZ GELDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!