G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,77
GBP40,70
BIST10.230,73
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ahtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniği / Haberin Peşinde Urfa

Deniz ürünleri arasında en kıymetliler arasında yer alan ahtapot, sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkıyor. Evde pişirmek biraz zor ve zahmetli olsa da düşkünleri mutlaka öğrenip ekendi elleriyle pişirmek istiyor. Peki ahtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniği nedir? İşte soruların yanıtı:

Deniz ürünleri arasında en kıymetliler arasında yer alan ahtapot, sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkıyor. Evde pişirmek biraz zor ve zahmetli olsa da düşkünleri mutlaka öğrenip ekendi elleriyle pişirmek istiyor. Peki ahtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniği nedir? İşte soruların yanıtı:

Ahtapot yumuşak gövdeli, sekiz kollu, Octopoda takımında sınıflandırılan yumuşakçaların genel adıdır. Denizlerde ve okyanuslarda yaşayan bu yumuşakçaların en ilginç özelliği üç kalbe sahip olmalarıdır. Doğal olarak deniz canlılarıyla beslenen ahtapotların yaklaşık 300 çeşidi vardır. Avlanırken veya tehlike anında bu zehirli tükürüklerini avlarının üzerine salarlar ve onları felç ederler. Şaşırtıcı bir hayvan olup çok ilginç özellikler barındıran ahtapotlar yuvarlak gövdeli, şişkin gözlüdür ve sekiz adet kolları bulunur.  Soteden kızartmaya, haşlamadan salataya kadar birçok çeşidi sofralara taşınan ahtapot pişirmek sanılanın aksine zor bir işlem değildir. Ahtapotu pişirdiğinizde yumuşak olması için tahta tokmakla döverek etini yumuşatabilir ya da pişirmeden önce birkaç gün derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Ahtapotun ayıklanması ve temizlenmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası bulunur. Bugünkü yazımızda detaylı bir şekilde ahtapot pişirme ve temizlemeye dair tüm detayları araştırdık.

AHTAPOT NASIL TEMİZLENİR?

Herhangi bir yerden ahtapot alacaksanız, temizlemesini isteyebilirsiniz. Çünkü balığın kafasında bulunan mürekkep kesesi ve iç organları ehil kişiler tarafından iyice temizlenmelidir.

Ahtapotu yıkarken bacaklarını bol suyun altında birbirine sürterek yıkamalısınız. Gövdesinde bulunan dişleri bıçakla keserek çıkarmalısınız. Bacaklarının arasını da bıçak yardımıyla keserek ahtapotun sinirlerini gevşetmeli ve daha kolay pişmesini sağlamalısınız.

AHTAPOT EVDE NASIL PİŞİRİLİR?

Öncelikle ahtapotu sirkeli suda haşlayın. Bu aşamada arzu ederseniz dokunaçlarını temizleyebilirsiniz. Dokunaçları ayıklanmış ahtapotu zeytinyağı ve limon suyundan elde edeceğiniz hafif bir sosla söğüş olarak servis edin.

Ahtapotu haşladıktan sonra; bir de ızgarada pişirmeniz gerekir. Yağ, pul biber ve kekikle lezzetlendirdiğiniz ahtapotunuzu ızgarada çok sertleştirmeden pişirin. Tuzunu piştikten sonra ekleyin.

AHTAPOT NASIL KIZARTILIR?

Ocakta döküm tavayı iyice kızdırıp üzerine az zeytinyağı ekleyip üzerine ahtapotu ekliyoruz. Ahtapotu arkalı önlü 2’şer dakika pişiriyoruz. Pişen ahtapotu tabağa alıyoruz. Üzerine kekik, pul biber ve zeytinyağı gezdirip afiyetle tüketiyoruz.

AHTAPOT FIRINDA PİŞİRME

Ayıklanmış ahtapotu; zeytinyağı, sarımsak ve kekikle harmanladıktan sonra uzun bir süre fırında pişirin. Salatası için; ayıklanmış roka yaprakları ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Yumuşayana kadar fırında pişirdiğiniz ahtapotu servis öncesinde kısa bir süre ızgarada pişirip servis tabağına alın.

ana yemek tarifi,ahtapot nasıl pişirilir,ahtapot temizleme yöntemi,ahtapot pişirme teknikleri,ahtapot nasıl kesilir,ahtapot marine etme yöntemi,ahtapot nasıl yapılır

Ahtapot evde nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? En kolay ahtapot pişirme tekniği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!