G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,76
GBP40,58
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,67
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ağbaba: Gerçek işsiz sayısı 17,7 milyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’in açıkladığı verilerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, gerçek işsiz sayısının 17 milyon 700 bin kişiyi aştığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’in açıkladığı verilerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, gerçek işsiz sayısının 17 milyon 700 bin kişiyi aştığını söyledi.

Ağbaba ”TÜİK 10 Temmuz 2020 tarihi itibariyle alışılagelmiş skandallarından bir tanesine daha imza atarak, işsizliğin pandemi sürecinde neredeyse hiç yaşanmadığını, aksine azaldığını açıkladı” dedi.

17 MİLYON 720 İŞSİZ

”Tüm ülkelerde kitlesel işsizlikler olurken, TÜİK’e göre ülkemizde hiç kimse işsiz kalmadı, hiçbir iş yeri de kapanmadı” diyen Ağbaba, TBMM’de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”TÜİK işsizlik oranını yüzde 12,8, işsiz sayısını 3 milyon 775 bin olarak açıklamıştır. Oysa ki hem istihdamda yaşanan deprem hem de işbaşında olmayan sayısı bize açıklanan işsizlik rakamlarının tam tersini söylemektedir. Dar tanımlı işsiz sayısı 3 milyon 775 bin, iş bulma ümidi olmayanlar 1 milyon 310 bin, iş aramayıp çalışmaya hazır olanlar 3 milyon 150 bin, mevsimlik işlerde çalışanlar 123 bin, zamana bağlı eksik istihdam edilenler 1 milyon 398 bin, yetersiz istihdam edilenler 465 bin olmak üzere geniş tanımlı işsiz sayısı 10 milyon 221 bindir. Ayrıca Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) eş değer tam zamanlı istihdam kaybı metodunu da ek olarak kullandığımızda revize edilmiş işsiz sayısı, 17 milyon 720 bine kadar çıkmıştı.”

Ağbaba: Gerçek işsiz sayısı 17,7 milyon

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!