G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,77
GBP40,75
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.394,49
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

3 Günde 5 Kilo Vemek İster Misiniz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Günde 5 Kilo Vemek İster Misiniz? / Haberin Peşinde Urfa

Kilo Vermek için bilgi mi arıyorsunuz? 3 Günde 5 Kilo Vemek İster Misiniz? makalesine göz atın ve Kilo Vermek hakkında daha fazla bilgi edinin 

Kilo kaybetmek için kalorinin kısıtlanması gerekir. Ancak ”ne kadar az kalori alırsak o kadar hızlı ve çok kilo veririz” mantığı maalesef ne sağlıklı ne de doğrudur. Çok düşük kaloriler ile beslenmek sağlığınızı 5 şekilde riske atar;

1.İhtiyacınız Olan Besin Ögesi Miktarı Karşılanamaz! Varlıkları her zaman hissedilmese de vitamin, mineral, posa ve diğer besin ögelerinin vücuttaki işlevleri çok önemlidir. Metabolizmanın doğru şekilde çalışması için bu besin ögelerinden yeterli beslenilmesi gerekmektedir. Örneğin diyet ile alınan kalsiyum; kemik sağlığı ve kas kasılması, kontrolü, döngüsü gibi vücut fonksiyonları açısından çok önemlidir. 30 yaş sonrasında kemik kütle artışı durur ve hayatın geri kalanı 30 yaşa kadar depolanan kemik kütlesi ile geçirilir. Kalsiyum ihtiyacının karşılanamadığı durumlarda ise kemiklerden kalsiyum minerali çekilir ve osteoporoz, osteomalazi, kemik kırıkları gibi riskler artar.

Düşük kalorili diyetlerde yağın da aşırı kısıtlanması sonucu özellikle yağlı tohumlar ve bitkisel yağlarda bulunan E vitamininin yetersizliği görülür. Bu vitamin yağda eriyen bir vitamindir ve bağışıklığı güçlendirmede, antioksidan olarak serbest radikallere karşı savaşmada, kanser ve diğer kronik hastalıklara karşı korumada görevlidir. Diyetin yağ yüzdesi toplam enerjinin <%10’u olduğunda A, D, E, K vitaminleri gibi yağda eriyen vitaminlerin emilimleri azalır, yetersizlik belirtileri ortaya çıkar.

2. Verdiğiniz Kiloları Hızlı Bir Şekilde Geri Alırsınız! Kilo vermek için çok düşük kalorili diyetler uygulandığında, bu beslenme yaşam şekli haline getirilemez. Aşırı kısıtlanan diyetin devamlılığı sağlanamaz, ve diyet bozulduğunda kat ve kat daha kalorili besinlere yönelim olur. Sonucunda ise güçlükle verilen ve uğrunda metabolizma yavaşlatılan 1-2 kilonun yeri 5-6 kilo alınarak hızlı bir şekilde doldurulur.

3.Metabolizmanız Yavaşlar! Yeteri kadar besin alımı gerçekleşmediğinde vücut ”Kıtlık Var” düşüncesine girerek her yediğinizi yağ olarak depolar ve minimal enerji harcamak adına metabolizma hızını %10-20 azaltır. Aşırı kalori kısıtlamaları ile uygulanan şok diyetler sonucu kas kayıpları gerçekleşir, vücut sıvı miktarı azalır; ancak yağ doku korunur. Bu sebeple kaybedilen kiloların geri alınması çok kolay olur.

4.Zihinsel Yorgunluk Oluşur! Beyin, yakıt olarak yalnızca glikozu kullanır. Yetersiz kalori alımında beyine yeterli glikoz gitmediğinden sürekli uyku hali, yorgunluk, halsizlik, konsantrasyon eksikliği, motivasyon düşüklüğü gibi durumlar yaşanır. Sonucunda ise okul başarısı, iş verimi, sosyal hayat, fiziksel aktivite gibi durumlar olumsuz etkilenir.

5.Safra Taşı Riski Ortaya Çıkar! Günlük 800 kalori alımı gibi düşük kalorili diyetler, hızlı kilo kaybı sonucu safra taşına ve karın bölgesi ağrılara sebep olur. Bu tip diyetler ile sık kilo verip alma ile oluşan safra taşları özellikle 40 yaş üstü bayanlar açısından risk yaratmakta, safra kesesi kanserine bile yol açabilmektedir.

3 Günde 5 Kilo Vemek İster Misiniz?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!