G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,79
GBP40,64
BIST10.101,56
GR. ALTIN2.412,80
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zorlu: “Hatipoğlu’nun açıklamaları kurumsal kimliğimizi temsil etmiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zorlu: “Hatipoğlu’nun açıklamaları kurumsal kimliğimizi temsil etmiyor” / Haberin Peşinde Urfa

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde CHP ile birlikteliğe karşı olduğunu ve Eskişehir özelinde AK Parti ve MHP’nin desteklenebileceğini söyleyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun açıklamalarının partinin kurumsal kimliğini temsil etmediğini söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından Tüm Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Zorlu, “Hatırlarsanız siyasi iktidar 'Verin yetkiyi, görün etkiyi' demişti. Bunu çok net bir şekilde görmeye başladık. Vatandaşın cebine yönelik bir etki gücünü görmekteyiz. Ülkemizde zamlar haftalık, aylık değil günden güne; iğneden ipliğe her sektöre gelmekte. Son düzenlemelerin ardından akaryakıtta zamlar küsuratlı değil, en az 1 liranın üzerindeki rakamlarla yapılıyor. Bu artık tüm sektörlere yayılan, taşınması zor bir problem haline geliyor” dedi.

“Hükümetin hakla ilgili bir kaygısı yok”

Zorlu, kredili mevduatlarına ve kredi kartı faiz oranlarına da yüksek bir zam yapıldığını hatırlatarak, “Tabi vatandaşı düşünen yok. Vatandaş böylesine küçük bir meblağ ile nasıl yaşıyor, kimsenin düşündüğü yok. Çünkü hükümetin; çalışanın, emeklinin, emekçinin hakkıyla ilgili bir kaygısı yok. Varsa yoksa rant. Varsa yoksa mevcut günü kurtarma psikolojisi ile ilerliyorlar” şeklinde konuştu.

“Hükümet kabus senaryosunun tahtına oturdu”

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e yükselttiğini hatırlatan Zorlu, “Yaklaşık 3 katı sapma. Bu bize göre sapma değil, beceriksizlik. Öngördükleri enflasyon rakamını dikkate alarak, emeklimize emekçimize bu kapsamda zam yapma kararlılığı içinde oldular. Ama ortaya ne çıktı, gerçek enflasyon bu değilmiş. Siz şimdi bunu gereği dönük nasıl telafi edeceksiniz? Bunun cevabı da yok. Artık hükümet bir umut değil, kabus senaryosunun tahtına oturmuş durumda.” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin yaşadığı sorunları sıraladı

Emeklilerin sorunlarını 3 başlıkta toplayan Zorlu, bunları “Ücret alt sınırı ve kök aylığında gerçeklikten tamamen kopuşla birlikte derinleşen yoksulluk”, “Alınan yanlış kararlarla ülkenin bir asgari ücretli ülkesine dönüşmesi ve buna bağlı olarak aylık bağlama oranlarıyla derinleşen yoksulluk.”, “Hayat pahalılığı ile derinleşen yoksulluk.” şeklinde sıraladı.

“Milyonlar yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşıyor”

Zorlu, 14 Mayıs günü 1 doların 19,58 TL iken bugün 26,94 TL olduğuna, benzinin litre fiyatının 19,76 TL’den 36,53 TL’ye yükseldiğine ancak emekli maaşının 7 bin 500 TL’de kaldığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

“Milyonlar yine yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya devam ediyor. Bunun bir ispatı daha: 2003 yılında asgari ücret 226 TL iken emekli taban aylığı 332 TL idi. O tarihte emekli taban aylığı asgari ücretin yüzde 47'sine tekabül ediyormuş. Bugün bu rakam 11 bin 500 TL asgari ücret üzerinden yüzde 35'in altına düşmüş. Asgari ücretliler de olduğu gibi emeklilerimizin de içinde bulunduğu durum daha da kötüleşiyor.”

En düşük emekli maaşının asgari ücret altında kalmaması gerektiğini vurgulayan Zorlu, kök aylıklarının yeniden düzenlenmesi ve kademeler arasındaki emekli maaşlarına da seyyanen zam verilmesi noktasında da çağrıda bulundu.

“Milletten bilgi kaçırıyorlar”

Özellikle devlet bankaları tarafından verilen kredilerin kimlere hangi oranda verildiğine yönelik bir soru yönettiklerini ve Bankacılık Kanunu’nun “sırları saklama” başlıklı maddesi kapsamında bunun cevabını alamadıklarına işaret eden Zorlu, “Biliyoruz ki, kredi muslukları vatandaşlara, işletmelere kapatılmışken; bir kısım azınlık ayrıcalıklı haklarla kredi almaya devam ediyor. Yalansa, hükümet yalan desin ama diyemezler. Yaptıkları kanunun bir ifadesinin arkasına saklanıp, milletten bilgi kaçırmak” dedi.

Esenyurt’ta tekel bayi saldırısı

Zorlu, İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayiinde yaşananlara değinerek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini söyledi.

Zorlu, şu soruları yöneltti:

“Ülkemiz genelinde sığınmacı sorununun da temelinin atıldığı 2011 yılından başlamak sureti ile ve yıllar itibariyle kaç silahlı saldırı gerçekleşmiştir? Bunların kaçı ölümle sonuçlanmıştır? Son bir yılda ateşli silahlarla olsun olmasın İstanbul’da kaç saldırı olayı gerçekleşmiştir? Kaçı ölümle sonuçlanmıştır? Bunların ilçelere göre dağılımı nedir? Ruhsatsız silahlarla mücadeleye yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?”

Hatipoğlu’nun açıklamaları

Zorlu basın toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerel seçimlerde CHP ile birlikteliğe karşı olduğunu ve Eskişehir özelinde AK Parti ve MHP’nin desteklenebileceğini söyleyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun açıklamaları sorulan Zorlu, “Ortaya konulan bu görüş, vekilimizin kendisine aittir. Bu görüş partimizin kurumsal kimliğini temsil etmemektedir. Bizim iki temel özelliğimiz var. Böylesine stratejik ve seçim sürecini etkileyebilecek bir konuda, yetkili kurullarımız görüşlerini alarak kararlarımızı şekillendiririz. Bu şekillendikten sonra da kurumsal görüşümüzün açıklandığı merciler bellidir. Dolayısıyla bu görüş bizi temsil etmiyor.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Zorlu: “Hatipoğlu’nun açıklamaları kurumsal kimliğimizi temsil etmiyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!