G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zoom’dan sadece paralı üyelere güvenlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemin en popüler video konferans uygulaması Zoom, sık sık güvenlik açıkları nedeniyle gündeme geldi. Bu konuyla ilgili dava bile açıldı. Şirket, bir süredir yeni şifreleme teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Ancak Zoom’un güvenlik danışmanı Alex Stamos, “Yeni geliştirmeler, sadece paralı üyeler ile kim olduğunu bildiğimiz kurumsal hesaplar için olacak” açıklamasını yaptı.

Video konferans uygulaması Zoom, corona virüsü salgınının en büyük kazananlarından biri oldu. Çalışma hayatının ofislerden evlere taşınmasıyla birlikte Zoom, en fazla kullanılan uygulamalardan biri haline geldi. Ancak birçok kez güvenlik açıkları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi de oldu, hatta davalar açıldı.

Reuters’ın haberine göre şirket, güvenliği artırmak için şifreleme sistemini güçlendirecek. Ancak bundan sadece Zoom’u ücretli bir şekilde kullananlar yararlanabilecek.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE PAYLAŞTILAR

Şirketin güvenlik danışmanı Alex Stamos yaptığı açıklamada bu konuyla ilgili olarak, “Zoom’un güvenliğini artırmanın yanı sıra bize duyulan güveni de artırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız geliştirmeler, uygulamayı ücretli kullanan kişiler ile kim olduğunu bildiğimiz kurumsal hesapları kapsayacak” dedi.

Şirket ayrıca yeni güvenlik planlarını, sivil özgürlük grupları ve çocukların cinsel istismarını önlemek için çalışan aktivistlerle paylaşarak onlara bilgilendirmede bulundu.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar da Zoom’un yeni güçlendirilmiş güvenliğinden yararlanabilecek. Ancak hangi kuruluşlara bu hakkın tanınacağı henüz belli değil.

PİYASA DEĞERİ 50 MİLYAR DOLARI AŞTI

Bloomberg’te yer alan habere göre, Zoom hakkında güvenlik tartışmaları yaşansa da şirket ekonomik anlamda rekorlar kırmaya devam ediyor.

Haftanın son iş gününde piyasalar kapanırken, uygulamanın değeri ilk kez 50 milyar dolar barajını aştı. Zoom’un hissesi yüzde 9.7 yükselerek 178.48 dolar oldu.

Böylece piyasa değeri 50 milyar 600 milyon doları bulan Zoom, traktör üreticisi Deere&Co. ile ilaç şirketi Biogen’i geride bıraktı. Uzmanlar bu yükselişin, şirketin salı günü açıklayacağı gelir raporları öncesi yatırımcıların pozisyon almasından kaynaklanabileceği görüşünde.

ERİC YUAN’IN SERVETİ BİR GÜNDE 800 MİLYON DOLAR ARTTI

California San Jose merkezli Zoom’un hisse değeri, corona virüsü salgını sayesinde yıl başından bu yana yüzde 164 arttı.  Şirketin hisseleri, tahmin edilen yıllık gelirin 55 katı fazla değerde işlem görüyor.

Bloomberg’ün milyarderler endeksine göre Zoom’un sahibi Eric Yuan’ın serveti, şirketin dünkü piyasa değeri artışının ardından 800 milyon dolar yükselerek 9.3 milyar dolara ulaştı.

Zoom’dan sadece paralı üyelere güvenlik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!