G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zeytinburnu’nda sosyal yaşam projelerinin yapımına devam ediliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeytinburnu’nda sosyal yaşam projelerinin yapımına devam ediliyor / Haberin Peşinde Urfa

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ilçenin ihtiyaçlarına yönelik sosyal yaşam projelerinin yapımına devam eden Zeytinburnu Belediyesi; Çok Amaçlı Etkinlik Salonu, Zeytinburnu Spor Merkezi, Millet Camii ve Telsiz Semt Konağı’nın inşasına hızla devam ediyor…

Zeytinburnu Belediyesi ilçe sakinlerinin sesine kulak vermeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ilçede sosyal yaşama değer katan birçok projeyi tamamlayan ve hâlihazırda yenilerinin de hayata geçmesi için çalışmalara devam eden Zeytinburnu Belediyesi; Beştelsiz Mahallesi’ndeki Çok Amaçlı Etkinlik Salonu, Zeytinburnu Spor Merkezi, Millet Camii ve Telsiz Semt Konağı’nın inşasına hızla devam ediyor. Projeler tamamlandıktan sonra Zeytinburnu sosyal yaşama değer katan yeni alanlar kazanacak.  

Çok amaçlı etkinlik salonu
Beştelsiz Mahallesi’nde 12 bin 978 metrekarelik inşaat alanına sahip Çok Amaçlı Etkinlik Salonu; davet, sergi, toplantı, fuar, kongre, genel kurul toplantıları, anma geceleri, tanıtım, kokteyl, düğün, hemşehri gecesi, kermes gibi farklı organizasyonlarda kullanılabilecek. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nin yanında bulunan alanda inşa edilen Çok Amaçlı Etkinlik Salonu projesinde insan ölçeğinde ve geçirgen bir tasarım benimsendi. Bu sebeple proje alanı içerisinden kamusal geçişleri sağlayan akslar oluşturuldu. Toplam inşaat alanı 12 bin 978 metrekare olan salonun kaba inşaatının bitiş tarihi Şubat 2024 olarak planlanıyor. 500 kişilik 2 ayrı salon olarak tasarlanan proje gerektiğinde ahşap bölme panel açılarak bin kişilik tek salon haline gelebilecek. Bina zemin kat, kısmi birinci kat, çatı katı ve 2 adet bodrum katından oluşacak. Alan içerisinde; 172 araçlık otopark + 67 bisiklet – motosiklet otoparkı, kadın – erkek mescitleri, teknik birimler, mutfak, yemekhane, bebek bakım odası, gelin odaları ve VIP bekleme odaları bulunacak.

Zeytinburnu spor merkezi 9 branşta spor hizmeti verecek
Beştelsiz Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Binası’nın depreme dayanıksız olduğu için tahliye edilerek yıkılmasıyla boşalan alana Zeytinburnu Spor Merkezi inşa ediliyor. 270 kişilik kapasitesiyle fitness, jimnastik, masa tenisi, okçuluk, pilates, reformer (aletli pilates), zumba taekwondo ve karete branşlarında hizmet verecek spor komplesinin inşaatı; 2023 yılının sonlarına doğru tamamlanacak.

Millet camii İstanbul'un gözdesi olacak
Zeytinburnu Millet Bahçesi içerisinde inşa edilen Millet Camii inşaatında ise yoğun mesai devam ediyor. 8 bin 850 metrekarelik inşaat alanına sahip Millet Cami’nin 2 ayrı tasarımının seçimi ilçe halkının oylamasına sunulnuştu. Zeytinburnu Belediyesi inşaatı tamamladığında 3 bin kişilik ibadet alanına sahip projenin içerisinde taziye salonu, emekliler kıraathanesi 4-6 yaş arası Kur’an Kursu ve abdesthaneler de bulunacak.

Telsiz Mahallesi'ne yeni semt konağı
Zeytinburnu Belediyesi tarafından Telsiz Mahallesi’nde yapımına başlanan 5 katlı Semt Konağı, tamamlandığında mahalle sakinlerine Aile Sağlığı Merkezi, Muhtarlık ve öğrenciler için Bilgi Evi olarak hizmet verecek. Hâlihazırda ilçedeki mahallelerde faaliyetlerine devam eden Semt Konakları’na böylelikle bir yenisi daha eklenmiş oluyor. Bodrum ve çatı kat dahil olmak üzere 5 kattan oluşacak Telsiz Mahallesi Semt Konağı toplam 1.443 metrekare inşaat alanına sahip. Bodrum ve zemin katta yer alacak olan Aile Sağlığı Merkezi’nde 10 adet muayene odası, acil müdahale odası, bekleme holü, 2 adet anne izleme, 2 adet çocuk izlime odası ve Muhtarlık yer alırken, birinci, ikinci ve çatı katında ise Bilgi Evi’ne ait bilgisayar atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, mutfak, kütüphane, konferans ve sinema salonu bulunacak.

Hibya Haber Ajansı

Zeytinburnu’nda sosyal yaşam projelerinin yapımına devam ediliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!