G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zelenski: “Saldırıya uğrayan her ulusun adalete ihtiyacı vardır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zelenski: “Saldırıya uğrayan her ulusun adalete ihtiyacı vardır” / Haberin Peşinde Urfa

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Rusya’nın saldırı suçu ve onu takip eden tüm suçlar nedeniyle adalet önüne çıkarılması için aktif küresel çalışmaya ihtiyaç var. Saldırıya uğrayan her ulusun adalete ihtiyacı vardır.” dedi.

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü Kanada Parlamentosu'nda yaptığım konuşmada, Rus işgalcilerin Ukrayna'ya yaptıklarının soykırım olduğunu vurguladım. Ve kazanmak istediğimizde, dünyayı bizi desteklemeye çağırdığımızda, bu sadece sıradan bir çatışmayla ilgili değil. Milyonlarca insanın hayatını kurtarmakla ilgili. Kelimenin tam anlamıyla sıradan kadınlar, erkekler, çocuklar, aileler ve topluluklar için fiziksel kurtuluşla ilgilidir. Rusya'nın Mariupol, Volnovakha, Bakhmut veya başka herhangi bir şehir veya köyü yok etmesi cezasız kalmamalı. Ukrayna'nın her yerinde, tüm Ukraynalılar için yaşam ve adalet hakim olmalıdır. Bu Rus saldırganlığı bizim zaferimizle sona ermeli ki, Rusya asla Ukrayna'ya soykırımı geri getirmesin ve bunu yapmaya kalkışmasın. Moskova kesin olarak kaybetmeli. Ve kaybedecek.

Ülkenizin en değerli özelliklerinden biri adaletin Kanada için boş bir kelime olmamasıdır. Sizinle ilgili son derece önemli bir gerçek de, hiçbir zaman nefret ve düşmanlık üzerine siyasi iddiaya girmemenizdir. Her zaman tarihin aydınlık tarafındasınız. Ancak sadece doğru tarafı seçmek hiçbir zaman yeterli değildir. Aynı zamanda lider olabilmeniz de gerekiyor. Ve sen do. Sen bir lidersin. Bunun için sana teşekkür ederim Kanada! Ukrayna'ya verdiğiniz siyasi destek için teşekkür ederiz. Bu gerçekten bir liderin desteğidir. Ve küresel ölçektedir. Kanada'nın Ukrayna'ya silah ve teçhizatla verdiği destek binlerce hayat kurtarmamızı sağladı. Buna hava savunma sistemleri, zırhlı araçlar, top mermileri ve mayın temizleme konusunda çok önemli yardımlar da dahildir. Teşekkür ederim!

Kanada'nın Rusya'ya karşı yaptırımlardaki liderliği, dünyadaki diğerlerini de sizin liderliğinizi takip etmeye gerçekten teşvik ediyor. Ukrayna hareketine NATO'ya yönelik son derece güçlü, yüzde 100 liderlik desteğiniz için özellikle minnettarım. Askerlerimizin eğitimine güçlü katılımınız için. Kanada'ya ekonomik desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Ukrayna'nın Rus nükleer yakıtına olan bağımlılığından kurtulmasına yardımcı olduğu için. Bu sadece bizim için bir ilerleme değil. Ortaklarımızla birlikte Ukrayna ve Kanada, şüpheli Rus nükleer teknolojileriyle bağları tamamen kesmenin gerçekçi olduğunu kanıtlıyor. Rusya, enerji kaynaklarını manipüle ederek başkalarının egemenliğini kırmaya çalışıyor. Ne kadar çok ulus Rus enerji kaynaklarından kurtulursa, dünyadaki enerji o kadar çabuk egemenliğe karşı bir silah değil, yalnızca bir enerji kaynağı haline gelecektir.

Bugün Başbakan Trudeau ile yaptığımız görüşmelerde, Kanada'nın G7'ye yönelik Rus varlıklarına el koyma çabalarını hızlandırma girişimini tartıştık. Rusya ve yandaşlarının savaş masraflarını karşılamak için kullandıkları fonlar, savaşın ve terörün yol açtığı zararın adil bir şekilde telafi edilmesi için kullanılmalıdır. Rusya'nın saldırı suçu ve onu takip eden tüm suçlar nedeniyle adalet önüne çıkarılması için aktif küresel çalışmaya ihtiyaç var. Her yaşamın korunmaya ihtiyacı vardır. Saldırıya uğrayan her ulusun adalete ihtiyacı vardır. Dünyanın buna ihtiyacı var. Böylece diğer potansiyel saldırganlar şunu görsün: Bir savaş, saldırganın lehine hükümlerle sona erer. Hepsinden önemlisi, Kanada, tamamen insani bir şey için sana teşekkür etmek istiyorum: Ukraynalıların burada, Kanada'da kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamak. Teşekkür ederim. Bu sadece tarihin mirası değil. Bu bir karakter mirasıdır.

Ukrayna Kanadalı topluluğu, Kanada'nın kaderi haline gelen milyonlarca Ukrayna kaderiyle ilgilidir. Özgürlük sever. Cesur. İçten gelen adalet çağrısıyla. Gittikleri her yerde konforu paylaşma, yıkma veya aşağılama değil, inşa etme ve yaratma becerisiyle. Ukrayna ve Kanada aynı: ayakta duruyoruz ve yaşam için savaşıyoruz. Kazanan soykırım değil Ukrayna olacaktır. Kazanan Kremlin değil halk olacak. Özgürlük ve adalet kazanacak. Bundan emin olabilirsin çünkü sen asla kötülüğe boyun eğmezsin.”

Hibya Haber Ajansı

Zelenski: “Saldırıya uğrayan her ulusun adalete ihtiyacı vardır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!