G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,77
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.397,00
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zayıflamak İsterken Kilo Almayın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zayıflamak İsterken Kilo Almayın / Haberin Peşinde Urfa

Kilo Vermek için bilgi mi arıyorsunuz? Zayıflamak İsterken Kilo Almayın makalesine göz atın ve Kilo Vermek hakkında daha fazla bilgi edinin 

Zayıflamak isterken tam tersine kilo alınabilir mi? Belki kulağa ilginç gelecek fakat evet, alınabilir. Hatta eski kilonuza göre çok daha dirençli kilolara sahip olabilirsiniz.

Günümüzde beslenme konusunda birçok bilgi kirliği mevcut. Bunların başında ise zayıflamak ile ilgili yanlış yöntemler yer almaktadır. Yaygın bilinen yanlış zayıflama yöntemlerine örnek verecek olursak bunların başında normalin çok altında düşük kalori ile beslenmek gelebilir. Toplumca bilinen ‘ne kadar az yersem o kadar hızlı zayıflarım’ algısı zayıflamak isteyen bireyleri sağlık dışı bir yönteme itiyor. Peki neden az yiyerek zayıflayamayız? Çünkü eğer birey normalin çok altında bir kalori ile beslenirse kas kayıpları yaşanması kaçınılmaz olur. Vücutta kas kayıplarının yaşanması ise metabolik hızın azalmasına sebebiyet verir. Metabolik hızın azalması da artık vücudun eskisinden daha az enerji üretip daha az kalori yakması demektir. Böylece birey artık düşük kalori alsa bile daha az enerji harcayabildiği için kilo veremez hale gelir. Belli bir süre sonrada eskisinden daha az beslense de yavaş bir metabolizmaya sahip olduğu için kilo almaya başlar. Beslenme uzmanlarının önermediği mucize diyet, süper diyet vs. olarak adlandırılan diyet metotları ile kilo veren birçok bireyin kısa süre içerisinde tekrardan kilo almaya başlamasının nedeni de bu yüzdendir. Ayrıca zayıflarken kas kaybı oluştuğu için tekrar kilo alımlarda baştaki kilo durumuna göre vücutta daha yüksek bir yağ yüzdesi hakimdir. Yağ yüzdesinin normal sınırların üzerine çıkması ise çeşitli metabolik hastalıkları tetikleyici bir unsurdur.

Bir başka yaygın bilinen zayıflama anlayışı da tek tip beslenme modelinin dayatıldığı diyet anlayışıdır. Hatta uzman dışı kişiler tarafında bu diyet modellerine detoks ismi verilip bireylerin daha da ilgisini çekilmeye çalışılır. Peki tek tip beslenme tam olarak ne demektir? Bir ya da birkaç besin grubunun kullanılarak yapılan sınırlı diyetlerdir. Örnekler olarak kısa süre öncesine kadar popüler olan hurma diyetini verebiliriz. Bilimselliği hiç olmayan ve sağlık açısından son derece ciddi sonuçlar doğurabilecek bu diyet şeklinde kişilerin sabah, öğle, akşam sadece hurma ile beslenmesi dayatılıyor. Böylece çok sınırlı kaloride alınmış oluyor. Fakat bu diyet metodu ile birey vücuduna yüksek früktoz şekeri yüklemesi yapmış oluyor. Bu da vücutta tam tersine yağlanmayı arttıran bir durum. Zayıflamak isterken tam tersine vücuttaki yağlamayı arttıran, bilimselliği olmayan ve son derece sağlıksız bir diyet modeli daha.

Bazen de kişiler sadece protein ağırlıklı beslenip karbonhidratı büyük ölçüde azalma yoluna girebiliyorlar. Fakat karbonhidrat vücudumuzun -başta beynimiz olamak üzere- bir numaralı enerji kaynağıdır. Yetersiz alımlar da gereken enerjiyi vücudumuza sağlayamayız. Bunun ile birlikte aldığımız proteinden de yeterince faydalanamayız. Çünkü eksik karbonhidrat yüksek protein aldığımızda vücudumuzun daha fazla karbonhidrata ihtiyacı olduğu için proteinleri

karbonhidrata çevirip enerji üretme yoluna girer. Ayrıca uzun dönem uygulanırsa böbrek fonksiyonlarında da çeşitli hasara neden olabilir.

İdeal bir beslenme düzeni tüm makro (Protein, karbonhidrat, yağ) ve mikro (vitamin, mineral) besin öğelerini doğru oranlarda içermelidir. Tek tip beslenme modelinden kaçınılmalıdır. Beslenme modeli ve uygulanan diyet metodu kişiye özel şekilde ancak diyetisyen tarafından hazırlanabilir. Sağlıklı kilo vermek için mutlaka beslenme uzmanına danışılmalıdır.

Zayıflamak İsterken Kilo Almayın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!