G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,86
GBP40,55
BIST10.100,28
GR. ALTIN2.430,95
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zamanla yarışmayı bırakın, ömrünüze ömür katın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zamanla yarışmayı bırakın, ömrünüze ömür katın / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı yaş almak herkesin arzusu… Ancak günlük hayatın koşuşturması ve iş yoğunluğu nedeniyle zamanla yarışmak beden ve ruh sağlığımızı olumsuz etkilerken, yaşlanma hızımızı da artırıyor…

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, ‘Zihniniz, yapılacaklar listesini tamamlamak için sürekli yarış halindeyse o liste asla bitmez. Günün sonunda kendinizi stresli, uykusuz ve bitkin hissedersiniz.

Prof. Dr. Derya Uludüz

Üstelik bu durum tekrar tekrar yaşandığı takdirde sağlığınız için ciddi bir tehdit oluşturabilir’ dedi ve dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı…

BEYNİNİZE YÜKLENMEYİN

Harvardlı bilim insanları, aşırı yorgun olmayan beyin aktivitesi olanların 90-100 yaşlarına kadar yaşadığını, aşırı yorgun heyecanlı beyin aktivitesi olan insanlarda yaşam süresinin oldukça kısaldığını saptadı. Bu, beynimizi daha az kullanmalıyız anlamına gelmiyor. Aşırı heyecanlı beyni, ara sıra “dinlenme ve sakinleşme” moduna almamız gerektiğini söylüyor. Yani az çalıştırılması da aşırı çalıştırılması da beyne zarar veriyor. Beynimizin dengede olması, ömrümüze fazladan yıllar ekliyor.

STRESTEN UZAK DURUN

Stres ikiye ayrılır: Biri sıkıntılı zamanlarda ortaya çıkan, bizim hayatta kalma becerilerimizi artıran, geçici olan erken yanıt strestir. Diğeri ise sürekli tetiklenen, uzun süre devam eden ve bizi hasta eden kronik strestir. Eğer stres tepkisi kronik hale gelirse, bu beyindeki sürekli aktif stres yanıtı, vücutta ilt.planma sürecini başlatır ve bağışıklık sisteminin normal işlevini bozar, böylece savunmasız kalırsınız. Uyku bozukluğu, yüksek tansiyon, yorgunluk, mide rahatsızlığı, kilo alma, baş ağrısı veya anksiyete (kaygı) gibi şikayetlerinizi de beraberinde gelir.

UYKU DÜZENİNE DİKKAT

MUTLU VE POZİTİF OLUN

Yoğun tempoya alışkın olabilirsiniz… Peki pozitif misiniz? Bu soruya verdiğiniz cevap önemli, çünkü pek çok araştırma, mutlu insanların kalp hastalığı, felç, akciğer hastalıkları, kanser ve enfeksiyondan erken ölüm riskinin azaldığını gösteriyor. Örneğin, 70 binden fazla kişinin incelendiği bir çalışma, hayata mutlu ve pozitif bakan insanların daha uzun yaşam süresine sahip olduklarını ve bu kişilerin yaş ömürlerinin uzadığını gösteriyor. Beynin mutlulukla ilgili bölgeleri, aynı zamanda kan damarı işlevi ve ilt.planma ile de ilişkilidir.

Zamanla yarışmayı bırakın, ömrünüze ömür katın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!