G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Zafer Partisi’nin ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ Anıtkabir’de sona erdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zafer Partisi’nin ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ Anıtkabir’de sona erdi / Haberin Peşinde Urfa

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde 14 gün süren İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü Anıtkabir’de sona erdi.

Ümit Özdağ açıklamasında, “28 Ağustos'ta başlayan ve bugün Anıtkabir’de sona eren İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşümüz, Akyurt Şehitler Çeşmesi’nde neticelendi. İnebolu Türk Ocağı önünden başladık yürümeye ve 281 km’yi 101 sene sonra tekrar yürüdük. Yürüyüşümüzün her kilometresinde, İstiklal Harbi’nde bundan 103 yıl önce bu yolda cepheye silah ve cephane taşıyan, atalarımızın mübarek nefesini hissettik. Hissederek yürüdük.” ifadelerini kullandı.

“Her adımda, cumhuriyet ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz o kağnıların gıcırtılı tekerleriyle bize eşlik ettiğini hissettik.” Diyen Özdağ, şunları kaydetti:

“Seydiler ilçemizde, Şehit Şerife Bacının mezarını ziyaret ettik ve onun manevi şahsında cepheye mühimmat taşıyan atalarımıza dua ettik. Şerife Bacı, kar yağdığı zaman top mermileri ıslanmasın diye bebeğinin üzerinden örtüyü alıp top mermisinin üzerine örten atamızdı. Bu ruh ve coşkuyla yürüdük, kimi zaman kısa mesafelerde koştuk. Marşlar söyleyerek yürüdük.

Yürüyüşümüzde baştan sona yürüyen bir grup olduğu gibi, bir günlüğüne, iki günlüğüne, on günlüğüne veya birkaç saatliğine katılan arkadaşlarımız da oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yürüyüş bir spor faaliyeti değil; bu yürüyüş Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız gerçeğini ortaya koymak amacıyla düzenlenmiş bir anma faaliyetiydi. İnebolu’dan Ankara’ya Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımızı bütün Türk toplumuna hatırlatmak için yürüdük. Böylece hem İstiklal Yolu’na dikkat çekmiş olduk hem de Cumhuriyetimizin ne zorluklarla kurulduğunu bir ölçüde bizzat biz de yaşamış ve görmüş olduk. Cumhuriyetimizi kuran başta Atatürk olmak üzere bütün kadroya bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi tekrar sunma fırsatı bulduk.”

 

Hibya Haber Ajansı

Zafer Partisi’nin ‘İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü’ Anıtkabir’de sona erdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!