G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,64
GBP40,82
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.410,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yılmaz: “Hazırladığımız Ek Bütçemizi Yüce Meclisimizin takdirine sunduk”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılmaz: “Hazırladığımız Ek Bütçemizi Yüce Meclisimizin takdirine sunduk” / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 yılı Merkezi Yönetim Ek Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde hazırlanılan Ek Bütçe’yi Meclise sunduklarını belirterek, “Depremden etkilenen illerimizi daha güçlü şekilde ayağa kaldırmayı, çiftçimizin, esnafımızın, işçimizin, emeklimizin yanında olmayı hedefliyoruz.” dedi.

2023 yılı Merkezi Yönetim Ek Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başlandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“2023 yılı Merkezi Yönetim Ek Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine uzun yıllar görev aldığım TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladık. 2023 yılı bütçe hedef ve tahminlerimiz 2022 yılının ikinci yarısındaki makroekonomik görünüm ve beklentilerimiz çerçevesinde belirlenmişti. Ancak küresel düzeyde sürmekte olan yükselen enflasyon, tedarik zincirlerindeki aksaklıklar, emtia fiyatlarındaki dalgalı seyir ve Rusya-Ukrayna savaşı, makroekonomik görünüm ve varsayımlarda çok büyük değişimlere yol açtı. Özellikle Şubat ayında yaşadığımız asrın felaketi, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yaralarının sarılması çabaları, kamu harcamalarında ciddi artışa neden oldu. Depremin yol açtığı yıkımın maliyeti yaklaşık 104 milyar doları bulmaktadır. Küresel belirsizlik ve risklerin devam ettiği bir ortamda, yüzyılın en büyük afetlerinden birinin de yaşanmış olmasıyla, bütçemizdeki mevcut ödeneklerin dağılımı ve kamu hizmetlerinde herhangi bir aksaklık oluşmaması amacıyla bütçemizde revizyona gitme ihtiyacı hasıl olmuştur. Bizler bu ek bütçeyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; Depremden etkilenen illerimizi daha güçlü şekilde ayağa kaldırmayı, çiftçimizin, esnafımızın, işçimizin, emeklimizin yanında olmayı hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sosyal desteklerle yanlarında olmayı ve ülkemizin kalkınma potansiyeline katkı sağlayacak eğitim ve sağlık başta olmak üzere altyapı yatırımlarını daha hızlı tamamlayabilmeyi amaçlıyoruz. Anayasamızın 161. maddesi çerçevesinde, 5018 sayılı Kanunun 19. maddesinde yer alan kanunla ek bütçe yapılabilir hükmünden hareketle, hazırladığımız Ek Bütçemizi Yüce Meclisimizin takdirine sunduk. Ek Bütçemizin ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Yılmaz: “Hazırladığımız Ek Bütçemizi Yüce Meclisimizin takdirine sunduk”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!