G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,00
GBP41,16
BIST10.739,57
GR. ALTIN2.513,55
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yeşil binalara 3.15 milyar dolarlık kredi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil binalara 3.15 milyar dolarlık kredi / Haberin Peşinde Urfa

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da düzenlenen RE360 toplantısında,”Tüm dünya ticaretinin sürdürülebilir yeşil ekonomi üzerinden gitmeye başladığına işaret eden Kurum, bu kapsamda Paris İklim Anlaşması çerçevesinde 3 milyar 150 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladıklarını” söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da düzenlenen RE360 toplantısında önemli mesajlar verdi. Tüm dünya ticaretinin sürdürülebilir yeşil ekonomi üzerinden gitmeye başladığına işaret eden Kurum, bu kapsamda Paris İklim Anlaşması çerçevesinde 3 milyar 150 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Finansmanla, ülkemizin iklim değişikliği mücadelesinde, enerji, tarım, ulaşım, inşaat, çevre ve şehircilik ve akıllı şehir teknolojileri olsun bu şartlardaki yatırımlara uzun vadeli finansman desteklerini veriyor olacağız. Sektörümüze de çağrımız bu tarz projeleri bir an önce geliştirmenizdir. Yenilikçi yatırımları hızlandırarak, küresel rekabette önemli bir konum elde edebiliriz.”

GECEKONDULAŞMAYA İZİN YOK

Yeşil dönüşüm yaklaşımının istihdama da olumlu katkı yapacağına işaret eden Bakan Kurum, “Her 10 milyon liralık yeşil yatırım ile 40 kişiye iş imkânı sağlayacağımızı öngörüyoruz.

Teknik becerilere sahip kişilere ihtiyaç artacak. İnşaatta, dijital temelli yeni uzmanlık alanları, atık müşavirliği gibi yeni iş kolları ortaya çıkacak” diye konuştu. Yapı stokuna da değinen Bakan Kurum, yeri seçimi doğru yapılmamış hiçbir yatırıma müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, “Estetik ve silueti bozan yapılara, şehrin kimliği ve kalitesini bozan yanlış uygulamalara asla tahammülümüz yok, mani olacağız” uyarısı yaptı.

Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı,Murat Kurum,RE360


Yeşil binalara 3.15 milyar dolarlık kredi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!