G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 1 trilyon lirayı aştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 1 trilyon lirayı aştı / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından açıklanan 2022 Eylül ayı finansal piyasa özet verilerine göre; yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları, yılın dokuz ayında yüzde 97,4 oranında büyüyerek Eylül sonunda 1 trilyon 36 milyar lira oldu.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), 2022 yılı Eylül ayı “Finansal Piyasa Özet” verilerini açıkladı. TSPB verilerine göre, yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 1 trilyon lirayı aşarak tarihi rekor seviyeye ulaştı. TSPB verileri, 2021 yılı sonunda 524.7 milyar lira olan yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının, dokuz ayda yüzde 97,4 oranında artarak 2022 yılı Eylül ayı sonunda 1 trilyon 36 milyar liraya çıktığını ortaya koydu. TSPB’nin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) kaynaklarından derleyerek hazırladığı “Finansal Piyasa Özet” verilerine göre, yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları Eylül 2021- Eylül 2022 dönemini kapsayan bir yılda ise yüzde 157 oranında büyüdü. 

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları enflasyonun üzerinde büyüdü 

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarındaki söz konusu büyüme, gerek yıllık (TÜFE yıllık yüzde 83,45) gerekse dokuz aylık (TÜFE dokuz aylık yüzde 52,40) enflasyonun üzerinde gerçekleşti. 

Yerli yatırımcıların finansal varlıkları 12 trilyon 420 milyar liraya ulaştı 

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 2022 yılı Eylül ayı “Finansal Piyasa Özet” verilerine göre, geçen yılsonunda 7 trilyon 757 milyar lira olan yurtiçi yerleşiklerin (yerli yatırımcılar) finansal varlıkları, dokuz ayda yüzde 60,1 oranında büyüyerek, bu yıl Eylül ayı sonu itibariyle yaklaşık 12 trilyon 420 milyar liraya yükseldi. Eylül 2021 ve Eylül 2022’yi kapsayan bir yıllık dönemde ise yerli yatırımcıların finansal varlıkları yüzde 103,5 oranında büyüdü. 

Yabancı yatırımcıların finansal varlıklarındaki büyüme üçüncü çeyrekte hızlandı 

TSPB verilerine göre, geçen yılsonunda 682.8 milyar lira olan yurtdışı yerleşiklerin (yabancı yatırımcı) finansal varlıkları ise dokuz ayda yüzde 41,7 oranında artarak bu yıl Eylül ayı sonu itibariyle 967.9 milyar liraya çıktı. Veriler yabancı yatırımcıların finansal varlıklarında dokuz ayda yaşanan büyümenin üçüncü çeyrekte hızlandığını gösteriyor. Yabancı yatırımcıların bu yılın dokuz ayında finansal varlıklarındaki 285.1 milyar liralık büyümenin 172.1 milyar lirası üçüncü çeyrekte yaşanan artıştan geldi. 

Hibya Haber Ajansı

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 1 trilyon lirayı aştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!