1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yerli aşı açıklaması: Denemeler tamamlandı

Yerli aşı açıklaması: Denemeler tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli aşı açıklaması: Denemeler tamamlandı / Haberin Peşinde Urfa

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, corona virüse yönelik üniversite tarafından iki ayrı aşının çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Hazırlanan aşıların deney hayvanları üzerindeki denemeleri tamamlanmış olup faz çalışmaları başladı. Aşının 2021 yılı içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalışmalar devam ediyor” dedi.

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesindeki Keykubat Köşkü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, görev sürecinde geride bıraktığı 1 yılı değerlendirdi.

“YERLİ AŞI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş ve ekibinin, yürüttükleri projeyle ‘SARS-CoV-2’ virüsünü izole ederek inaktif aşı çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Metin Aksoy, şunları söyledi;

“Hazırlanan aşıların deney hayvanları üzerindeki denemeleri tamamlanmış olup faz çalışmaları başladı. Aşının 2021 yılı içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalışmalar devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Nadir Koçak ve ekibi tarafından da Covid-19’a karşı mRNA özelliği taşıyan aşı projesi geliştirildi. Proje, hayvan deneyleri aşamasına gelmiş olup çalışmalar devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde “Pandemi Tanı Takip Ünitesi” hizmete sunuldu. Bu sayede hastaların Covid’le ilgili tüm işlemleri (numune alma, kan tetkitleri, direkt grafi, tomografi gibi) hastaneye giriş yapılmadan bu ünite içerisinde gerçekleştirilebiliyor.”

“BORCU 50 MİLYONA DÜŞÜRDÜK”

Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 202 milyon TL olan borcunu  50 milyon TL’ye düşürüldüğünü ifade eden Rektör Aksoy şunları söyledi:

*Tıp Fakültesi Hastanemizin toplam borcu bir yıl içerisinde 202 milyon TL’den 50 milyon TL’ye düşürüldü. Üniversitemizde son yıllarda ödenmeyen 7 milyon TL’nin üzerinde olan elektrik, doğal gaz ve su borcu ödendi. Üniversitemizin bu alanda borcu kalmadı. Kasım 2020’de 11 bin 182 m² inşaat alanına, 3 bin 600 m² oturum alanına sahip, tam teşekküllü ‘’Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi” hizmete açıldı.

*Yeni hastanemiz büyüklük ve donanım açısından Türkiye’de bulunan pet alanındaki hayvan hastaneleri açısından ilk sırada, Avrupa’da ise ön sıralarda yer alıyor. 2021 yılı yatırım programı çerçevesinde, Üniversitemize ait Eczacılık Fakültesinin 10 bin m²’lik bina projesi için 30 milyon TL ödenek ayrıldı.

*Selçuk Üniversitesi, hayatını kaybeden Tıp Fakültesi 6. sınıf intern öğrencisi Merve Mercan’ın ismini kampüs alanında inşa edeceği parkta yaşatacak. Selçuklu Belediyesi desteği ile yapılacak parka “Merve Mercan” ismi verilecek. Alaeddin Keykubat Yerleşkesinde Rektörlük Binası ile Kampüs Camii yakınlarındaki parkın inşaatı başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yerli aşı açıklaması: Denemeler tamamlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!