G-CV0ZL47F6D
USD32,35
EURO34,85
GBP40,68
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.385,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yeniden Refah Partili Aydal: “Yeni bir beyin göçü ile karşı karşıya kalabiliriz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partili Aydal: “Yeni bir beyin göçü ile karşı karşıya kalabiliriz” / Haberin Peşinde Urfa

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, kamuda çalışan mühendislerin maaş ortalamasının çok düşük kaldığını belirterek, “Kamu mühendislerine gereken değer verilmez ise yeni bir beyin göçü başlayabilir.” ded

Yeniden Refah Partisi Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Mühendis maaşları çok düşük”

Kamuda çalışan mühendislerinin maaş ortalamasının düşük kaldığına dikkat çeken Aydal, “Kamu kuruluşlarınca 2022 yılında yürütülen proje sayısı 3 bin 134 olup ayrılan ödenek yaklaşık 185 milyardı. 2023 yılında proje sayısı arttırılmış ve 643,2 milyar TL ödenek ayrıldı. Bütün bu çalışmaları yöneten kamudaki mühendislerin ortalama maaşları ise 2022 yılında maalesef 13 bin 500 TL’dir. Madenlerdeki galerilerden, yol, köprü, bina, baraj yapımına kadar aldıkları riskler düşünüldüğünde, bu ortalama maaşın son derece az olduğu görülüyor.” ifadelerini kullandı.

“Kamuda çalışan mühendislere üvey evlat muamelesi yapılıyor”

Aydal, mühendis maaşlarının bütünü ile göz ardı edildiğini ileri sürerek, “Dikkat çeken bir diğer husus da ülkemizde kamuda çalışan en önemli üç meslek grubu arasındaki maaş farkının 2016’dan itibaren önemli ölçüde artmış olması ve aradaki makasın çok açılmış olmasıdır. Hakim, savcı ve doktorlara verilen maaş artışları, yükseltilen rakamlar ile bile azdır. Kamuda çalışan Mühendisler ise tamamen göz ardı edildi.” şeklinde konuştu.

“Maaşlarda iyileştirilme olmazsa beyin göçü kaçınılmaz”

Maaş makasının dolar/TL kurunda karşılaştırıldığında daha açık olarak göz önüne geleceğini iddia eden Aydal, mühendislerin maaşı iyileştirilmezse yurt dışına göçün kaçınılmaz olacağını söyledi.

“Mühendislerimizin taleplerine acilen kulak verilmeli”

Aydal, sözlerinin devamında kamu mühendislerinin taleplerini aktardı:

“Kamu mühendislerimize sahip çıkmak istiyorsak taleplerine kulak vermeli ve gerekenler acilen yapılmalıdır. Kamu Mühendisleri Platformu’nun temel talepleri ise özetle şöyle ifade edilmektedir.

1-‘Teknik iyileştirme’ adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin kamuda çalışan tüm mühendisler için de düzenlenmesi,

2-Kamuda çalışan tüm mühendislere aldıkları büyük sorumluluğun karşılığı olarak ‘Risk ve Sorumluluk Tazminatı’ adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması,

3-Ek ödemelerimizin (dengimiz olan hakim, savcı ve doktorluk gibi meslekler göz önünde bulundurularak) kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılması,

4-Aylık tutarımızın, Yan ödeme oranının, Taban aylık katsayısının, Sözleşme ücretlerimizin, Ek gösterge yansıtma oranlarımızın (en az yüzde 195 olması), Ek göstergelerimizin (en az 6 bin 400 olması) ve Özel hizmet tazminat oranlarının (en az yüzde 250 olması) vb. kamuda çalışan tüm mühendisler için arttırılmalıdır.”

“Bütçeye ek kaynakla mühendislerimizin sorunu çözülebilir”

Yeniden Refah Partisi olarak kamuda çalışan mühendislerimizin taleplerini son derece ciddiye aldıklarını kaydeden Aydal,  makul ve uygulanabilir  buldukları taleplere ilişkin hükümete seslenerek, yeni yıl bütçesinde ek kaynak ayırarak bu problemi acilen çözülmesinin ülke yararına olacağını dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı

Yeniden Refah Partili Aydal: “Yeni bir beyin göçü ile karşı karşıya kalabiliriz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!