G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,77
GBP40,69
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.409,58
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yeni sanayi hamlesi: Hidrojen boru hattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni sanayi hamlesi: Hidrojen boru hattı / Haberin Peşinde Urfa

Gelecekte yoğun ihtiyaç duyulacak hidrojen konusunda bir ilk olacak proje geliştirildi. Avrupa’da endüstri bölgeleri arasında boru hattı inşa edilecek.

Güneş ve rüzgarla birlikte geleceğin enerji kaynaklarından birisi olarak gösterilen hidrojende, Avrupa Birliği yeni bir hamleye hazırlanıyor. Çelik, amonyak ve plastik sektörlerinin yoğun şekilde ihtiyaç duyduğu hidrojende, endüstri bölgelerinden geçecek şekilde boru hattı inşa edilecek. Hidrojen boru hattı ile hem sanayinin duyduğu hidrojen hem de enerji üretimine katkı sağlanması planlanıyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yazarlarının kaleme aldığı analize göre, Avrupa’da çelik, amonyak ve plastik sektörlerinin yoğun olduğu bölgeler belirlendi ve buraların boru hattı yoluyla birbiri ile bağlanacağı kaydedildi. Gelecekteki hidrojen talebine göre bir harita oluşturulduğu ifade edilen analizde, bu hattın Avrupa hidrojen omurgasını oluşturacağı kaydedildi. WEF yazarları analizlerinde, hidrojenin en büyük üreticisi ve tüketicisi olan Çin’in altyapısındaki eksikliklere dikkat çekerek, Avrupa ile Çin arasında bu konuda işbirliği yapmanın olumlu olacağını vurguladılar.

YEŞİL KAYNAKTAN ALINACAK

2030’da hidrojenin fosil yakıtlardan daha ucuz hale geleceğinin belirtildiği analizde, Avrupa’nın ihtiyacı olan hidrojeni “yeşil” kaynaklardan alacağı ve bu çerçevede 23 bin kilometrelik boru hattına ihtiyaç olacağı aktarıldı. Ayrıca, mevcut doğalgaz boru hatlarının yüzde 10’unun da hidrojen için çevrilebileceği ifade edildi.

Çevreci ve ucuz olması tercih sebebi

Günümüzde hidrojen oluşturmanın maliyeti oldukça yüksek. Elektroliz yöntemiyle elde edilen hidrojen için yüksek miktarda elektriğe ihtiyaç duyuluyor. Ancak güneş ve rüzgar enerjilerinde gelinen aşamada, bu kaynaklardan elde edilen hidrojen hem çevreci hem de daha ucuz olabiliyor. Son dönemde yapılan araştırmalarda gelecekte hidrojen konusunda zengin olacak ülkelerin Ortadoğu’da ve Sahra Altı Afrika’da olduğu ifade ediliyor.

Yeni sanayi hamlesi: Hidrojen boru hattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!