G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yeneroğlu: “Yurt dışındaki vatandaşlarımız akıllarına seçim dönemlerinde geliyor, sonra da gidiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeneroğlu: “Yurt dışındaki vatandaşlarımız akıllarına seçim dönemlerinde geliyor, sonra da gidiyor” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik vaatlerini değerlendirdi.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik vaatlerini değerlendirdi.

Almanya’ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak çalışmalarını uzun yıllar boyunca Almanya’da sürdürdükten sonra Türkiye’ye dönen Yeneroğlu, partisinin önümüzdeki günlerde “Yurt Dışı Vatandaşlar Eylem Planı” açıklayacağını duyurdu.

“DEVA’dan seçimden önce bir eylem planı daha geliyor”

Eylem planının tüm hazırlıklarının tamamlandığını söyleyen Yeneroğlu, “‘Yurt Dışı Vatandaşlar Eylem Planı’mızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Türkiye’nin nasıl bir diaspora politikasına ihtiyacı olduğunu tüm boyutlarıyla ortaya koyacağız” dedi.

“Eylem planımız yeni bir sayfa açacak”

“Eylem planımız, kapsayıcılığı ile siyasi tarihimizde yurt dışında yerleşik vatandaşlarımıza yönelik yeni bir sayfa açacaktır” diyen Yeneroğlu, “Eylem planımızı, mevcut politikaların eksiklerini bilerek ve özellikle yapısal dönüşümü önceleyerek yoğun bir çalışma ile hazırladık. Çalışmamız niteliği itibarıyla yine Türkiye’de bir ilk olacak. Hedefimiz diasporanın tüm renklerine saygı göstererek çoğulcu bir anlayışla anavatan ile olan bağları güçlendirmek, vatandaşlarımızı araçsallaştıran ve yaşadıkları ülkeler nezdinde sorunlara iten yaklaşımları sonlandırmak, hak ve menfaatlerini korumak, ekonomik ilişkileri geliştirmek ve beyin göçünü tersine çevirmektir” şeklinde konuştu.

Yeneroğlu, AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesinde konuyla ilgili yer alan vaatleri şu sözlerle eleştirdi:

“AK Parti’nin aklına yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız seçim öncesi vaatlerle, seçim sonrası ise cezalandırmalarla geliyor. Bunu görmek için 2014 yılından bu yana AK Parti’nin seçim beyannamelerine bakmamız yeterli. Ne yazık ki seçim beyannamelerinde ve 2015 ve sonrası hükümet programlarında verilen sözlerin büyük bölümü tutulmadı, atılan bazı adımlar da sonradan tekrar iptal edildi ve seçmen adeta cezalandırıldı. Şimdi de önceki dönemlerdeki tutulmayan vaatlere bakıp kopyala yapıştır yöntemi izlediklerini anlıyoruz.”

AK Parti’nin 2023 seçim beyannamesinde çifte vatandaşlık hakkını destekleyeceklerini ifade ettiklerini söyleyen Yeneroğlu, “Fakat akıl var, mantık var. Çifte vatandaşlık hakkını desteklemek, dövizle askerlikte ödenen döviz miktarını artırmak mıdır? Madem çifte vatandaşlığı destekliyordunuz, soruyorum, gençlerin Türk vatandaşlığından çıkışını tüm ikazlarımıza rağmen niçin hızlandırdınız? Biz, dövizle askerliği büyük uğraşlarımız sonucunda 2016 yılında 1000 avroya kadar düşürmüştük. Madem çifte vatandaşlığı destekliyordunuz, niçin bunu önce 2000 avroya, 2019 yılında da 5 bin 260 avroya çıkardınız? Bunun gençlerin vatandaşlıktan çıkmasına neden olduğunu bilmiyor musunuz?” diye konuştu.

Aradan geçen zamanda hiçbir çalışma yapılmadığını belirten Yeneroğlu, “Diasporamıza hizmet sunan kamu kurumları arasında ciddi koordinasyonsuzluk olduğunu biliyoruz. AK Parti’nin daha önce bu durumun çözümüne ilişkin vaatleri olduğunu da biliyoruz. Aradan geçen zamanda hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bu da son seçim beyannamesinde itiraf edilmiş. AK Parti, TBMM bünyesinde Dışişleri Komisyonu altında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu kurdu. Oysa vatandaşlarımızın sorunları alt komisyona havale edilemez. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın meseleleri, TBMM’nin önemli gündemlerinden olmak zorundadır. Bunun yolu, TBMM bünyesinde kalıcı bir ihtisas komisyonu kurmaktır.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Yeneroğlu: “Yurt dışındaki vatandaşlarımız akıllarına seçim dönemlerinde geliyor, sonra da gidiyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!