G-CV0ZL47F6D
USD32,30
EURO34,68
GBP40,61
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.409,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Yargıtay’dan 7 yıl önce beraat kararı verilen köpeğe tecavüz eden kişi hakkında yeni karar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay’dan 7 yıl önce beraat kararı verilen köpeğe tecavüz eden kişi hakkında yeni karar / Haberin Peşinde Urfa

Kağıthane’de 2014 yılında Nilayım adlı köpeğe tecavüz ettiği iddiasıyla beraat eden sanık Hamdi Y. hakkındaki karar Yargıtay’da bozuldu. Duruşmaya da gelmeyen sanık Hamdi Y. zorla getirilecek.

Kağıthane’de sahipli bir köpeğe istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada 7 yıl önce aldığı beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan sanık H.Y’nin yeniden yargılanmasına başlandı.

İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Yargıtay 2. Ceza Dairesi’nin 28 Nisan 2021 tarihli kararıyla hakkındaki beraat kararı “eksik inceleme” nedeniyle bozulan sanık H.Y, katılmadı.

Sanık avukatı ile İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi bir grup avukat da duruşmada “müşteki” sıfatıyla hazır bulundu.

Beyanı sorulan müşteki avukatlarından Özen Erdoğan, müdahillik taleplerinin kabul edilmemesi yönünden bozma ilamını kabul etmediklerini belirterek, “Sonuçta suçtan zarar gören hayvandır. Biz de bu hayvanların yaşam standartlarını ve yaşam haklarını savunmak için bu işi gönüllü olarak yapıyoruz.” dedi.

Müşteki avukatlardan Yasemin Babayiğit de dosyada iki ayrı tarihli cinsel istismar vakası olduğunu belirterek, raporlarla kanıtlanmış her iki istismar olayı için bozma ilamına uyularak sanığın cezalandırılmasını talep etti.

“TEKNİK İNCELEME YAPILSIN”

Söz alan sanık avukatı Adem Murat Beyoğlu ise, müştekilerin müdahillik taleplerinin olaydan doğrudan zarar görmedikleri için reddedilmesini ve Yargıtay kararı doğrultusunda teknik inceleme yapılmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın aleyhine yapılan bozma kararına uyulup uyulmayacağı hususunun sanığın savunmasının alınmasından sonra karar altına alınmasına hükmetti.

SANIK İÇİN ZORLA GETİRİLME KARARI ALINDI

Usule uygun tebliğe rağmen duruşmaya gelmeyen sanık hakkında zorla getirilme kararı alan mahkeme, duruşmayı erteledi.

– NE OLMUŞTU?

Kağıthane’de, 2014 yılında komşusunun köpeğine açık alanda tecavüz ettiği iddia edilen H.Y. hakkında “hayasızca hareket etme” ve “haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı işe yaramayacak hale getirmek veya değerinin azalmasına neden olmak” suçlarından 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Dava sürecinde sanık, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını savunmuştu. Yargılama sonunda mahkeme, 30 Aralık 2014’deki duruşmada, suç işlendiğinin sabit olmadığı ve suç unsurlarının oluşmadığı gerekçeleriyle sanık hakkında beraat hükmü kurmuştu.

Köpeğin sahibinin karara itiraz ederek dosyayı Yargıtay’a taşıması üzerine Yargıtay 2. Ceza Dairesi, 28 Nisan 2021’de, davada eksik inceleme yapıldığı (bilirkişi incelemesi yaptırılmaması) gerekçesiyle beraat hükmünü bozmuştu.

KAYNAK: AA

sanık, kağıthane, köpeğe tecevüz, berrat, Adem Murat Beyoğlu, YAŞAM Haberleri

Yargıtay’dan 7 yıl önce beraat kararı verilen köpeğe tecavüz eden kişi hakkında yeni karar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!