G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,79
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.400,44
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Xi Jinping, Bangladeşli çocuğa mektup yazdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xi Jinping, Bangladeşli çocuğa mektup yazdı / Haberin Peşinde Urfa

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kısa süre önce Bangladeşli bir çocuk olan Alifa Chin’e bir yanıt mektubu gönderdi ve hayallerinin peşinden gitmeye ve Çin ile Bangladeş arasındaki geleneksel dostluğu devam ettirmeye teşvik etti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kısa süre önce Bangladeşli bir çocuk olan Alifa Chin'e bir yanıt mektubu gönderdi ve hayallerinin peşinden gitmeye ve Çin ile Bangladeş arasındaki geleneksel dostluğu devam ettirmeye teşvik etti.

Xi Jinping, Chin'in mektupta anlattığı kişisel deneyiminin Çin-Bangladeş dostluğunun canlı bir örneği olduğunu ve Çin ile Bangladeş halklarının uzun yıllara dayanan iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Çin'in Ming Hanedanı döneminde denizci Zheng He'nin gemi filosuyla iki kez Bangladeş'i ziyaret ederek iki halk arasında dostluğun temellerini attığını ifade etti. Xi Jinping, 600 yıldan daha uzun bir süre sonra, Çin Donanması'na ait Barış Gemisi adlı hastane gemisinden bir kadın doktorun Bangladeş’in Chittagong kentinde Chin'in annesinin güvenli bir şekilde doğum yapmasına yardımcı olduğuna da değindi.

Xi Jinping, Chin'in babasının ona Bangladeş dilinde “Çin” adını vererek Çin-Bangladeş dostluğunun yeni bir dokunaklı bölümünü yazdığını belirtti. Ayrıca, Chin'in büyüdüğünde Çin-Bangladeş dostluğunun elçisi olmayı ve gelecekte Çin'de tıp okuyup, “Çinli annesi” gibi hayat kurtarmayı, yaralıları tedavi etmeyi istediğini öğrenmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Xi Jinping, Chin'in çalışkan olmasını, hayallerini gerçekleştirmesini ve topluma hizmet etmesini umut ettiğini belirtti ve 1 Haziran Dünya Çocuk Günü münasebetiyle Chin'e ve ailesine sağlık, mutluluk iletti.

Alifa Chin, 2010 yılında doğduğunda annesinin ciddi kalp hastalığı nedeniyle hayati bir risk atlattı. O sırada Bangladeş'in Chittagong şehrini ziyaret eden Çin donanmasına ait bir hastane gemisi yardım talebini aldı ve yerel hastaneye bir kadın doktor gönderildi. Çinli doktorun yaptığı sezaryen ameliyatı neticesinde Chin ve annesi hayatta kaldı. Babası da minnettarlığını göstermek için kızına Bangladeş dilinde “Çin” anlamına gelen Chin adını verdi.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Xi Jinping, Bangladeşli çocuğa mektup yazdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!