G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,67
GBP40,60
BIST10.162,28
GR. ALTIN2.393,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Xi Jinping, 2 bini aşkın uluslararası şirketin katılacağı fuarın açılışını yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Xi Jinping, 2 bini aşkın uluslararası şirketin katılacağı fuarın açılışını yapacak / Haberin Peşinde Urfa

Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı (CIFTIS) 2 Eylül’de kapılarını açıyor. 6 Eylül’e kadar sürecek olan fuar, Beijing Shougang Park’taki Ulusal Kongre Merkezi’nde, “Açıklık Önderliğinde Gelişme, İş Birliği Yoluyla Geleceğe İlerleme” temasıyla gerçekleştirilecek.

Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı (CIFTIS) 2 Eylül’de kapılarını açıyor. 6 Eylül’e kadar sürecek olan fuar, Beijing Shougang Park’taki Ulusal Kongre Merkezi’nde, “Açıklık Önderliğinde Gelişme, İş Birliği Yoluyla Geleceğe İlerleme” temasıyla gerçekleştirilecek. Dünyanın en büyük ve işlem hacmi en yüksek fuarlarına ev sahipliği yapan Çin, 2023 yılında yüz yüze yapılan etkinliklere yeniden başladı. Beijing Enformasyon Ofisi’nden verilen bilgiye göre, CIFTIS’e katılacak şirket sayısında yüzde 100’ün üzerinde bir artış söz konusu. 

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Shu Yuting bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yarın açılan 2023 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı’nda video konferans yoluyla konuşma yapacağını duyurdu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Chen Chunjiang da fuarla ilgili düzenlenen basın toplantısında Çin Yatırım Yılı’nın, Ticaret Bakanlığı’nın 2023 yılı için planladığı ve yatırıma dönük yeni bir marka olduğunu açıkladı. Dolayısıyla bu yıl boyunca 20’den fazla sayıda önemli etkinliğin düzenlenmesi planlanıyor.

Bakanlık, CIFTIS 2023 süresince, Çin’in hizmet endüstrisi açılımı konusundaki politikalarının tanıtımına odaklanacak, resmi yükümlülükler içeren raporlar yayımlayacak ve 11 adet Çin eyalet ve belediyesinin sorumlularını yerel hizmet endüstrilerinin avantajlarını ve gelişmişliklerini sunmaya, ticari ortamını ve işbirliği olanaklarını tanıtarak uluslararası şirketleri Çin'e yatırım yapmaya davet etmeye çağıracak.   

Öte yandan CIFTIS 2023, Dünya Hizmet Ticareti Zirvesi’ne ve bu arada çok sayıda forum ve toplantıya  ev sahipliği yapmaya devam edecek. Bunlardan 66 tanesi uluslararası örgütler, Çin’deki büyükelçilikler, yabancı kurumlar ve ilgili Çin daireleri tarafından organize edilecek. Ayrıca 131 Çinli ve yabancı bakan, uluslararası örgüt başkanı, akademisyen ve başka önemli konuklar toplantıya ya şahsen ya da çevrimiçi olarak katılacak. 

Beijing Belediye Başkan Yardımcısı Sima Hong’un bildirdiğine göre, 20 Ağustos tarihine değin, 2 bin 200 firma yerinde/yüz yüze sergi düzenleyici olarak katılımını teyit etmişti. Bunların büyük çoğunluğu, Fortune 500 listesinde veya sektörün liderleri arasında yer alan firmalar. CIFTIS 2023 onur konuğu olan ülke Birleşik Krallık, fuara katılmaya başladığından bu yana en büyük sergi grubunu oluşturacak. Sayısı 60’ı aşkın şirket ve kurum fuar sırasında yapay zekâ, finans teknolojisi ve tıbbi sağlık alanlarında yeni ürün ve teknoloji lanse edecek. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

Xi Jinping, 2 bini aşkın uluslararası şirketin katılacağı fuarın açılışını yapacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!