G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,77
GBP40,63
BIST9.946,08
GR. ALTIN2.430,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Vardabit yemeğini bir de Duru Pratik’le deneyin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vardabit yemeğini bir de Duru Pratik’le deneyin / Haberin Peşinde Urfa

Ev yapımı tadındaki Duru Pratik çeşitleri, zamandan taviz vermeyenler için pratik çözümler sunuyor. Adana mutfağının tadına doyum olmayan Vardabit yemeği, Duru Pratik Haşlanmış Fasulye ile enfes bir lezzete kavuşuyor.

Bu yıl bayram sofralarınız daha lezzetli olacak! Mutfaklara lezzetli çözümler getiren Duru Gıda, ev yapımı tadındaki Duru Pratik çeşitleriyle, zamandan taviz vermeyenler için pratik çözümler sunuyor. Adana mutfağının tadına doyum olmayan Vardabit yemeği, Duru Pratik Haşlanmış Fasulye ile enfes bir lezzete kavuşuyor.

 

Duru Gıda’nın 88 yıllık uzmanlığı ve tecrübesiyle geliştirilen Duru Pratik ürünleri sayesinde yöresel tatlar da dâhil her tarifte mükemmel sonuca ulaşabilirsiniz.  Adana’nın yöresel yemekleri arasında önemli bir yere sahip olan Vardabit; popüler bir televizyon dizisinde tekrar gündeme gelmesi sonrası dikkatleri üzerine çeken, protein bakımından da oldukça zengin bir yemek. Gıda Mühendisi Ece Duru, “Duru Pratik çeşitleriyle yöresel yemekleri lezzetinden ödün vermeden hazırlamak mümkün. Adana mutfağının tadına doyum olmayan Vardabit yemeğini, Duru Pratik Haşlanmış Fasulye ile hızlı ve lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Duru Pratik Haşlanmış Fasulye’nin her bir paketi 400 gr ağırlığında ve içerisinde sadece fasulye, su, tuz bulunmakta. Herhangi bir katkı ve koruyucu madde içermeden hazırlanan Duru Pratik çeşitleri, lezzetli olduğu kadar kolay ve sağlıklı çözümler sunuyor” dedi.
 

Zamandan ve Lezzetten Taviz Yok
 

Sağlıklı ve modern ambalajında sunulan Duru Pratik çeşitleri, herhangi bir katkı maddesi ve kimyasal içermeden, ev yemeği tercih eden herkes için son derece kolay çözümler sunuyor. Gıda Mühendisi Ece Duru, “Duru Pratik Haşlanmış ve Duru Pratik Hazır Yemek ürünleri ile Türk mutfağının birçok yöresel yemeğini çok hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Sağlıklı beslenmeyi pratikleştirmeye yönelik sunduğumuz inovatif çözümler sayesinde tüketicimize zamanı, sağlığı ve lezzeti bir arada sunuyoruz. Duru Pratik’in haşlanmış börülce, haşlanmış barbunya, haşlanmış fasulye ve haşlanmış nohut başta olmak üzere 9 çeşit ürünü bulunuyor. Duru Pratik Hazır Yemekte ise Tereyağlı Bulgur Pilavı, Barbunya Pilaki, Kısır, Kavurmalı Bulgur Pilavı, Sebzeli Bulgur Pilavı, Nohutlu Bulgur Pilavı, Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı, Garnitürlü Bulgur Pilavı olmak üzere 8 farklı ürünümüz bulunuyor. Lezzetli, sağlıklı, doğal ve temel besin ihtiyacını karşılayacak olan ürünlerimiz sayesinde birçok zahmetli yemek hızla hazırlanabilir. Kullandığımız özel ambalajlar, tüketicilerimizin gözünde ürünlerimizi güvenilir kılıyor. Duru Pratik ambalajı BPA içermiyor. Ambalajı hem kolay açılabiliyor hem de sağlıklı. Ambalajlarımız, konservelere göre daha sağlıklı, cam kaplara göre daha hafif ve kullanımı son derece pratik” dedi.

 

Duru Pratik Haşlanmış Fasulye ile hazırlanan “Vardabit” tarifi:
 

Malzemeler:

½ Ramazan pidesi veya tırnak pide
1 su bardağı tahin
2 küçük paket Duru Pratik Haşlanmış Fasulye
¾ su bardağı fasulyenin sıcak haşlama suyu, (Duru Pratik Haşlanmış Fasulye paketinin içerisindeki su kullanılabilir)
2,5 çorba kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kimyon
4 diş rende sarımsak
1 tepeleme çay kaşığı tuz
2,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
Çeyrek bağ maydanoz

 

Hazırlanışı:

Genişçe bir tavada 1,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyip altını açın. Yarım ramazan pidesini küp küp doğrayın ve eriyen tereyağın içine ekleyin. Bir kâsede 1 su bardağı tahini, ¾ su bardağı fasulyenin sıcak haşlama suyunu, 2,5 çorba kaşığı yoğurdu, 1 limonun suyunu, 2 çorba kaşığı sirkeyi, 1 tepeleme çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı kimyonu ve 4 diş rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Bu karışımın üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Fasulyede 2 paket haşlanmış fasulye yeterli olacaktır. Bol fasulyeli isterseniz 600 g kullanabilirsiniz. Servis edeceğiniz tabağın altına yağda çevirdiğiniz pideleri dizin. Üzerine soslu fasulyeleri ekleyin. 1 çorba kaşığı tereyağını iyice kızdırıp kaşıkla havalandırarak köpürtün. İçine 1 tutam pul biber ilave edin. Son olarak maydanoz yapraklarını ve kızdırdığınız yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis edin.

 

Hibya Haber Ajansı

Vardabit yemeğini bir de Duru Pratik’le deneyin

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!