G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,76
GBP40,90
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.402,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

VALİ ERİN’DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak engelli vatandaşların gününü kutladı.

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle mesaj yayımlayan Vali Erin, devlet ve milletin sorumluluk bilinciyle yaklaştığı toplumlarda, engellilerin daha mutlu bir hayata kavuşma imkanı bulduğunu ifade etti.

Doğuştan veya hayatın akışında herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini farklı derecelerde kaybederek, toplumsal yaşama uyum konusunda sıkıntı yaşayan insanların karşısındaki en büyük sorunun olduğunu belirten Vali Erin, devlet ve millet olarak bu durumdaki insanlara destek olmanın önemine dikkat çekti.

“KARDEŞLERİMİZİN BU ÖZEL GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Engelli insanların büyük bölümünün, toplumsal yaşama uyum sağlama ve ihtiyaçlarını karşılamada diğer insanların ve devletin desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Vali Erin, “Devletimizin kanunlarla tanımladığı engellilik durumu, bu tanıma uyan vatandaşların toplumsal, sosyal ve ekonomik yönden desteklenmesini, sağlık, korunma, bakım, rehabilitasyon, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin devlet tarafından sağlanmasını öngörmektedir.

Doğumdan itibaren devletimizin şefkatine ihtiyaç duyan engelli bebeklerimizden, ileri yaşlardaki her vatandaşımıza kadar ulaştırılan kamu hizmetleri sayesinde engelli vatandaşlarımızın özgüveni artmış, bakıma ihtiyaç duyan engelliler huzura kavuşmuş ve toplum vicdanı rahatlamıştır.

Tüm yasal düzenlemeler ve toplumsal hassasiyete rağmen, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların önündeki tek engel olarak, engellenmişlik kalmaktadır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hasseten hatırladığımız toplumsal bilincin yükselmesiyle, engellenmişlik sorununu da aşacağımıza yürekten inanıyor, tüm engelli vatandaşlarımızın ve özellikle Şanlıurfa’da yaşayan engelli kardeşlerimin bu özel gününü tebrik ediyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılarla dolu bir hayat diliyorum” ifadelerini kullandı.

VALİ ERİN’DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!