G-CV0ZL47F6D
USD32,43
EURO34,80
GBP40,84
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.430,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı / Haberin Peşinde Urfa

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Ahilik Haftası kutlamaları programına katıldı.

Ahilik Haftası kutlamaları, Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Mahallesi’nde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından modern müzecilik teknikleri ile restorasyonu gerçekleştirilen ödüllü proje Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi’nde gerçekleşti.

Programa Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv. Tuğgeneral Haldun Taşan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ve oda başkanları başkanlığındaki Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri, yılın ahisi seçilen Hüsamettin Öktem ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kürsüye davet edilen Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, “Ahilik Haftası nedeniyle esnaf kardeşlerimizin bu haftasını tebrik ediyor, sağlıklı, huzurlu daha nice haftalara erişmelerini temenni ediyorum. Cenab-ı Allah birliğimize, beraberliğimize vesile kılsın” dedi.

Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Büyükkılıç, “Dijital bir müze yapmak suretiyle Ahi Evran’ın şahsında Anadolu irfanını, kültürünü insanlara nasıl ulaştırırız anlayışı ile çalışmalar yaptık. Esnafımızın yanında yer alarak, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu buradan paylaşmak istiyorum. Yapılan bu çalışmalarda emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

“En çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bu çalışmaları önemsiyorum”

Başkan Büyükkılıç, bu çalışmaları çok önemsediğini vurgulayarak, “Ahi ahlakı, Ahi felsefesi adı altında inancımızın, kültürümüzün, Anadolu irfanın gerçekten gereği olan ‘aldatan bizden değildir’ öğretisiyle hepimize ışık tutan peygamberimizin yolunda, en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bu çalışmaları önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek de Kayseri’nin Ahilik Teşkilatı’nın Türkiye’de en iyi yaşandığı yerlerin başında geldiğine dikkat çekerek, “Çok büyük bir medeniyet inşa etmiş bir milletin evlatlarıyız. Medeniyetimizin dünyaya armağan ettiği en büyük hediyelerden bir tanesi herhalde Ahilik Teşkilatı’dır. Ahilik Teşkilatı’nın Türkiye’de en iyi yaşandığı yer neresi diye sorarsak başlarında gelir Kayseri. Bunu ben bizzat yaşayarak asrın felaketinde gördüm. Kayserili esnaflar gerçekten yağmur oldu deprem bölgesine yağdı.” şeklinde konuştu.

“Kayserililere çok teşekkür ediyorum”

Büyükşehir belediyesinin ve ilçe belediyelerinin Kahramanmaraş’ta çarşılar kurduklarını hatırlatan ve deprem bölgesine verdikleri desteklerden dolayı Kayserililere teşekkür eden Çiçek, “O yüzdendir ki Kahramanmaraş’a gittiğinizde Kayseri deyince çok büyük bir sevgi görürsünüz. Büyükşehirimiz Kayseri Çarşısı kurdu, Melikgazi’miz Melikgazi Çarşısı kurdu. Talas, Talas Çarşısı kurdu. Esnaf odalarımız birçoğunun tefrişatını yaptı. Kayseri Valisi olmak her zaman çok onur, gurur vericidir ama deprem bölgesinde gördüm ki Kayseri Valisi olmak aynı zamanda çok büyük bir güç. Kayseri’de yaşamak çok büyük bir güç. Esnafların komşularına nasıl seferber olduklarını tüm Türkiye gördü.” ifadelerini kullandı.

“Esnaflar bir milletin aynası”

Vali Çiçek, Kayseri’nin binlerce yıl daha hayırseverliği ile anılması temennisinde bulanarak, “Esnaflar bir milletin aynası. Bir şehre gittiğimizde esnaf size sıcak davranmışsa o şehirle ilgili farklı bir algı oluyor kafanızda. Aslında esnaflar şehri hem turizm noktasında hem diğer noktada esnaflar tanıtır. Esnaflar aynı zamanda güven, huzur demektir. Bu adetlerimizi kaybetmememiz lazım. İnşallah binlerce yıl daha Kayseri hep bu şekilde anılacak, hayırseverliği ile anılacak. Esnaflarının güzelliği ile anılacak” dedi.

Şehrin ekonomisine katkıda bulunan ve Kayseri’yi belirli bir noktaya taşıyan sanayicilere teşekkür eden AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu da “Öncelikle Ahilik Hafta’mız memleketimiz, ülkemiz, şahsımız hayırlı olsun diyoruz. Elhamdülillah ciddi manada zengin bir şehiriz. Kayseri’nin en büyük zenginliği müteşebbis zenginliğidir. Kayseri ciddi manada ülke ekonomisine katkıda bulunan bir şehir” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ise Ahilik felsefesinin çok önemli bir felsefe olduğunu, bu toprakların, bu coğrafyanın yüzyıllardır ozanlara büyük insanlara yuvalık yapan çok önemli topraklar olduğunu ifade etti.

Başkan Büyükkılıç’a “müze” teşekkürü

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ise böylesi anlamlı ve özel müzeyi kazandırdığı için Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız seçilen değerli Ahi babalardandır. Memduh başkanım emirlerini verdiler, çok güzel oldu, burası ücretsiz” şeklinde konuştu.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da Ahilik Teşkilatı’nın sadece esnaf teşkilatı olmadığını, bu coğrafyanın İslamlaşması ve Türkleşmesi için çalışmış yüzlerce gönül ehli olduğunu anlattı.

Yılın Ahisi seçilen Yahyalılı traktör tamircisi Hüsamettin Öktem ise 1967’den beri birçok kalfa ve usta yetiştirdiğini söyleyerek, herkese teşekkür etti. Yılın Ahisi’ne plaket takdim eden Vali Gökmen Çiçek de Türkiye’de ilk olabilecek sanal âlemdeki ticari satışlarda ahlaklı, ürünleri zamanında gönderenler için de ahi seçilebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ahilik ödüllerinin takdimi ve şed kuşanma töreni gösterisi gerçekleştirildi.

Hibya Haber Ajansı

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!