G-CV0ZL47F6D
USD32,30
EURO34,68
GBP40,61
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.409,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Uzun yaşamak için uygulamanız gereken öneriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Sağlıklı ve mutlu bir şekilde uzun yaşamak için uygulayabileceğiniz ipuçları olduğunu biliyor muydunuz? 100 yaşını aşmış insanların büyük kısmı günde 10 saat uyumaktadır. Derin uyku uyumak güçlü bir zihin için mutlaka şarttır. Peki, insanlar bu kadar u…

1 Sağlıklı ve mutlu bir şekilde uzun yaşamak için uygulayabileceğiniz ipuçları olduğunu biliyor muydunuz? 100 yaşını aşmış insanların büyük kısmı günde 10 saat uyumaktadır. Derin uyku uyumak güçlü bir zihin için mutlaka şarttır. Peki, insanlar bu kadar uzun ve kaliteli bir yaşam sürdürmeyi nasıl başarırlar?

2 Kalori miktarını kısıtlayın

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre bir insanın günde 1.500 ile 2.500 arası kalori tüketmesi gerekiyor. Bu ihtiyacınız olan besin maddelerini alırken aç kalmanızı önleyen ve başarması kolay bir hedef. Yalnızca şeker, tatlı, asitli içecek, hazır yemek tüketiminizi azaltarak bile hayat tarzınızı iyileştirebilir ve daha iyi beslenebilirsiniz.

3 Bel çevresi yağlanmasına dikkat edin

Karın yağı ciddi kalp damar rahatsızlıklarına yol açabilecek bir sağlık sorununun göstergesidir. Bu yüzden yağ alımınızı azaltın, bol egzersiz yapın, yeteri kadar su için, kendinize bakın. Özellikle de tansiyonunuza ve kolesterol seviyenize dikkat edin. İstatistiklere göre, kalp rahatsızlığı dünya nüfusu içinde en çok ölüme sebep olan faktörlerden biridir ve önüne geçebileceğimiz bir rahatsızlıktır.

4 Her gün en az yarım saat yürüyün

Her gün en az yarım saat boyunca yürüyerek kalp atışınızı hızlandırabilir, bacak egzersizi yapabilir ve kan akışınızı iyileştirebilirsiniz. Yarına kadar beklemeyin. Dışarı çıkın ve biraz temiz hava alın. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren ve sağlığınız için çok faydalı olan endorfin hormonunun tadını çıkarın.

5 Her gün 8-10 saat uyuyun

Belki bu sizi şaşırtabilir, ancak 100 yaşını geçmiş insanların neredeyse %70’i günde yaklaşık 10 saat uyumaktadır. Gece boyunca uyurlar ve gün içinde de biraz kestirerek akşam üstü için enerji toplarlar.Derin ve kaliteli bir uyku sağlıklı olmanın ve keskin bilişsel becerilere sahip bir zihnin anahtarıdır.

6 Brokoli, meyve, kahve ve bal tüketin

Tıpkı limon, elma ve armut ve benzeri antioksidan yönünden zengin gıdalar gibi kahve de sizin için sağlıklıdır. Elbette aşırıya kaçmadığınız sürece. Havuç, brokoli ve ıspanak tüketmek de uzun ve mutlu bir hayat yaşamak için önemlidir. Alfakaroten içerikleri düşük ölüm oranları ile ilişkilendirilmektedir. Bal ise beslenmenizin vazgeçilmezlerinden olmalıdır. Besin maddeleri yönünden zengindir ve antibiyotik özellikleri her yaştan insan için etkilidir.

7 Okuyun, oynayın ve sosyal aktivitelere katılın

Sevdiğiniz hobilerle dolu aktif bir hayat tarzı sürdürmek ve yeni şeyler öğrenmek zihninizin güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Duygularınızı da ihmal etmeyin, çünkü mutsuzluk yalnızca hayat kalitenizden değil aynı zamanda uzun yaşamanızdan ve sağlığınızdan da çalar. Mutsuz olmak hiçbir amaca hizmet etmez. Etrafınızı sizi mutlu eden, birlikte gülebileceğiniz, gezebileceğiniz ve yeni şeyler öğrenebileceğiniz insanlarla doldurun.

Uzun yaşamak için uygulamanız gereken öneriler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!