G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Uysal: “Türk siyasi tarihinin en adaletsiz seçimini geride bıraktık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uysal: “Türk siyasi tarihinin en adaletsiz seçimini geride bıraktık” / Haberin Peşinde Urfa

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yazılı bir açıklama yaparak geride bıraktığımız Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Tek parti iktidarının varlığını kanıtlayan bir seçim dönemi geçirdik” “28 Mayıs'ta ikinci turu yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunun, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz günden bugüne kadar hiç görülmemiş şekilde kamunun imkan ve araçlarının “bir siyasi parti lehine” hareket ettiği ve bir “tek parti iktidarı”nın varlığını kanıtlayan seçim dönemini geride bıraktık. Bir tarafta iktidar ve iktidarın tüm imkanları, dahası iktidarın yedeğine aldığı birçok kirli güç unsuru, diğer tarafta ise yıllardır süren hukuksuzluk, haksızlık ve yolsuzluklara karşı kısıtlı imkanlar ve seçmenin samimi desteğinin rekabetine tanık olduk. Aslında iktidarın sahip olduğu imkanları düşündüğümüzde siyasette 'haksız rekabetin' en kesif örneği ile karşılaştık.”

“Birtakım makamlar ve imtiyazlar siyasi teşvik primi olarak verildi” Diyen Gültekin Uysal, “Kamu kaynakları ile yani oyunu almadıkları, bunun için de “terörist”, “hain”, “dinsiz” ve “bayraksız” ilan ettikleri insanların da vergileri ile satın aldırılan medya gruplarının, devletin medya organı olması gereken TRT ve Anadolu Ajansı'nın iktidar lehine propaganda yapması, yargı ve kolluk güçlerinin iktidar aleyhine oluşabilecek her eyleme 'taraf'lı müdahalesi ile adil olmayan bir kampanya döneminde mücadele ettik. Üstüne üstlük 'operasyonel kiralama' mantığı ile makamların ve birtakım imtiyazların ‘siyasi bir teşvik primi' olarak sunulduğu, buna mukabil birtakım siyasi kişiliklerin iddia ve amaçlarını “bu teşvike prim vererek saf değiştirdiği” bir süreçten geçtik.  Memleketin neredeyse yarısının türlü hakaretlere maruz kaldığını, çeşitli suçlarla isnat edildiğini, kazanmak uğruna aile içine, mahalle içine, hanelerin içine nifak ve niza sokmaktan geri durmayan bir anlayışın kampanyasını izledik.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Uysal: “Türk siyasi tarihinin en adaletsiz seçimini geride bıraktık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!