G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ürettiği 50 kilogramlık lahanaları Ukrayna ve Belçika’dan alıcı buluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ürettiği 50 kilogramlık lahanaları Ukrayna ve Belçika’dan alıcı buluyor / Haberin Peşinde Urfa

Elazığ’da 17 yıl önce inşaat sektörünü bırakarak dede mesleği olan çiftçiliği sürdürmeye karar veren Ömer Yurdabak’ın yetiştirdiği Elazığ’a has meşhur Kesrik Lahanası Ukrayna ve Belçika’dan alıcı buluyor.

17 yıl önce inşaat sektörünü bırakan Ömer Yurdabak, dede mesleği olan çiftçiliği sürdürmeye karar verdi. Özellikle yaşadığı mahalleye has ‘Kesrik Lahanası’ üretimine geçen Yurdabak, zamanla işlerini büyütüp 30 dönüm arazi üzerinde lahana ekti. Lezzeti ve büyüklükleri ile ciddi talep gören lahanalarının hasadı devam ediyor. Yıllık 100 ton lahana verimi aldıklarını ve bu sene de aynı rakamı görmeyi hedeflediklerini belirten üretici Yurdabak, özel olarak yetiştirdikleri ürünlerinin Ukrayna ve Belçika’dan da alıcı bulduğunu kaydetti.

50 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA LAHANALAR OLUYOR

İnşaat sektörünü bırakıp dede mesleğini devam ettirdiğini dile getiren üretici Ömer Yurdabak, “Lahana yetiştirip satıyorum. Yaklaşık 17 senedir bu işle uğraşıyorum. İnşaatı bırakıp dede mesleğini sürdürüyorum. Lahanalarımız büyük. Ağırlıkları, 10 ile 50 kilogram arasında değişiyor. Müşteriler de gurur duyuyor. Diyorlar ki, Kesrik Mahallesi’nde böyle bir ürün yetiştirmek her babayiğidin harcı değil.  Biz de bunun hakkını veriyoruz. Yaklaşık 30 dönüm arazide lahana ekiyorum” dedi.

GEÇEN YIL 100 TON SATTI

Ürettiği ‘Kesrik lahanasının’ Ukrayna ve Belçika’ya kadar ulaştığını ifade eden Yurdabak  “Geçen sene 100 ton mal sattım, bu sene de aşağı yukarı aynı verimi bekliyoruz. Yağış yok, bu sene kurak geçti. Ben önceki senelerde günde 10 günde bir sulama yapıyordum ama bu sene 6 günde sulama yapıyorum. Çünkü lahana serin havayı seven bir üründür. Yine de iyi yetiştirdik. 50 kilogramlık lahanaların müşterileri ayrıdır. Biz kesip hazırlıyoruz, müşteri de gelip arabasıyla alıyor. Kilosuna göre fiyatları 2 ile 3 TL arasında değişiyor. Hatta buradan Ukrayna ve Belçika’ya lahana gönderiyorum. Müşteriler özel arabasıyla gelip alıyorlar. Çünkü bizim Kesrik lahanası meşhurdur” diye konuştu. 

KAYNAK: İHA

Elazığ, lahana, kesrik lahanası, ömer yurdabak, YAŞAM Haberleri

Ürettiği 50 kilogramlık lahanaları Ukrayna ve Belçika’dan alıcı buluyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!