G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’nin lansman toplantısı yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’nin lansman toplantısı yapıldı / Haberin Peşinde Urfa

12-13 Ağustos tarihlerinde ‘Sağlıklı Nesiller için 100. Yıla Koşuyoruz’ mottosu ile düzenlenecek olan ‘4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’nin lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve İkiyirmiüç Event Organizasyon iş birliğiyle Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda düzenlenecek olan 4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’nin lansman toplantısı basın mensuplarının katılımıyla bir otelde yapıldı.

Toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Genel Sekreter Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy, daire başkanları, İkiyirmiüç Event Organizasyon Kurucusu Ozan Demir, Türk atletizminin duayen isimleri Mehmet Yurdadön ve Haydar Doğan ile basın mensupları katıldı. 

Burada konuşan Başkan Büyükerşen, “Şehrimizde 3 yıldır düzenlediğimiz ve bu sene uluslararası boyuta taşıdığımız bu büyük, prestijli organizasyon ve çocuk koşusu, 12 Ağustos tarihinde Sazova Bilim Kültür ve Sanat Park’ında Spor Festivali ile başlayacak. 13 Ağustos’ta 10 kilometre ve 21 kilometre mesafelerinde şehrimize gelen yerli ve yabancı sporcular, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Masal Şatosu önünden start alarak şehrimizin tarihi Odunpazarı bölgesi ve yeşili ile iç içe olan Kanlıkavak bölgelerinden geçerek eşsiz bir koşu parkuruna şahit olacaklar. Organizasyonumuzu bu sene ‘Sağlıklı Nesiller için 100. Yıla Koşuyoruz’ mottosu ile düzenliyoruz.” dedi.

Başkan Büyükerşen, Cumhuriyeti’n 100. yılında sağlıklı nesiller yetiştirmek ve sporun günlük hayatın bir parçası olmasını hedeflediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

“4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivalinde birbirinden farklı spor dallarından etkinlikler yapılacak ve etkinlik alanında birbirinden değerli sponsor markalar yer alacak. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve İkiyirmiüç Organizasyonun üstlendiği 4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonunu şehrimizde büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştireceğimizi vurgulamak istiyorum. Araç trafiğine kapalı olarak gerçekleşecek koşuda kıymetli vatandaşlarımızı sporcularımızı desteklemeye davet ediyor, kapalı yol ve sokaklar ile alternatif güzergahlar konusunda Büyükşehir Belediyemizin resmi internet sayfasını takip etmelerini rica ediyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy da konuşmasında sporun birleştirici ruhuna dikkat çekerek, “Yılmaz Büyükerşen Hocamızın vizyonuyla bu tür organizasyonlarla, spor tesisleriyle şehrimize katkı sunmak için çalışıyoruz. Bu önemli organizasyonun spor turizmi denen alanda da ön plana çıkarak Büyükşehir markasına hizmet edeceğini düşünüyorum. 4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivalinin şehrimize güzellikler getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

İkiyirmiüç Event Organizasyon Kurucusu Ozan Demir de 4. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonuna 42 yabancı sporcunun yanı sıra şu ana kadar 24 farklı ilden 2053 sporcunun kayıt olduğunu belirtti.

Demir, yarışlara yüzde 33 oranında kadın sporcuların katılmasının önemli olduğunu ifade ederek, bunun çok kıymetli olduğunu belirtti. Demir, Eskişehir’in sporda da merkez konumunda olduğunu söyleyerek şehrin turizm potansiyelinin de buna büyük katkı sunduğunu söyledi.

Konuşmalar sonrası lansman toplantısı soru cevap bölümün ardından günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Hibya Haber Ajansı

Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’nin lansman toplantısı yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!