G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,72
BIST10.228,42
GR. ALTIN2.390,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

“Ulusal Senaryo Yarışması” için başvurular başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Ulusal Senaryo Yarışması” için başvurular başladı / Haberin Peşinde Urfa

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin “Ulusal Senaryo Yarışması” için başvurular başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen, Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla ve derneğin başkanı Filiz Dağ’ın yönetiminde 26-29 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerle 2. kez buluşuyor.

Geleceğin teknolojik araçlarının ve bilimin sınırsız imkanlarının sanatla bir araya geldiği, bilim kurgu ve fantastik filmlerin yer aldığı Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, bu yıl da sinema tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Türkiye’de ikinci kez düzenlenen festival, Ulusal Senaryo Yarışmasıyla da yeni bakış açılarını sinema tutkunları ile bir araya getirecek.

 “Ulusal Senaryo Yarışması” için başvurular açıldı

Festival, “Ulusal Senaryo Yarışması’yla da bilim kurgu ve fantastik türündeki en yaratıcı hikayeleri, beyaz perdenin sınırsız imkanlarıyla buluşturuyor. Süresi 60 dakikayı geçen uzun metraj senaryoların katılabileceği Ulusal Senaryo Yarışması’na başvurular, 31 Temmuz’a kadar devam edecek.

Birbirinden değerli isimler jüri koltuğunda

Geçen sene ilki düzenlenen festivalin, bu seneki Fantazya ve Bilim Kurgu türlerinde Ulusal Senaryo Yarışması’nın jüri başkanlığını, Fantazya ve Bilim Kurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) Başkanı Barış Müstecaplıoğlu üstlendi. Ülkemizin önde gelen fantazya ve bilim kurgu yazarlarından olan Barış Müstecaplıoğlu’nun; Osmanlı Cadısı, Ahtapotun Rüyası ve Şamanlar Diyarı gibi birçok eseri bugüne kadar farklı dillere çevrildi.

Ulusal Senaryo Yarışması’nın jürisinde, eserleriyle hayal gücünü taçlandıran Türk edebiyatının temsilcilerinden; Buket Uzuner bulunurken,  sinema sanatçısı ve yazar Pelin Batu da yer alıyor.  Jüri koltuğunda ayrıca; bilimkurgu romanı Sıcak Kafa’nın yazarı; Afşin Kum, Küçük Kıyamet, Kimdir Bu Mitat Karaman?, Okul gibi çok sayıda filmin senaryosuna da imza atmış, öykü ve roman yazarı Doğu Yücel, Ölü Reşat isimli romanıyla fantastik roman türüne değerli bir katkıda bulunan yazar Aslı Tohumcu, gazeteciliği kadar kitaplarıyla da sevilen yazar Ömür Kurt bulunacak.

Türkiye’nin hayal gücünü dünyada temsil edecek senaryolar aranıyor

Jüri Başkanlığı görevini üstlenen yazar Barış Müstecaplıoğlu, ‘Ulusal Senaryo Yarışması’na yönelik yaptığı açıklamada; “Hayal gücü ve yaratıcılığı güçlü olan toplumlar, hayatın her alanında fark yaratan eserlere ve icatlara imza atarlar. Fantazya ve bilimkurgu, hem bizlere gerçeklere farklı açılardan bakma imkânı tanır, hem de hayal gücümüzü tetikleyerek toplumsal gelişime hız verir. Dünyada bu türlerde ses getiren filmlere, romanlara, animasyonlara imza atmış ülkelere bakarsak, bu ülkelerin bilimde, iş dünyasında, tıp alanında, mühendislikte, kısaca hayatın her alanında yaratıcı fikirler üreten ve insanlığın gelişimine liderlik yapan ülkeler olduğunu görürüz.” ifadelerini kullandı.

Gençlerin yaratıcı dünyasına daha yakın olup, bu alandaki sinema ürünlerini yaygınlaştırmak için düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, yerli ve yabancı üreticileri bir araya getirip; bilim kurgu ve fantastik alanında emek vermiş isimleri ön plana çıkarmayı ve yeni oluşumlara zemin hazırlamayı amaçlıyor.

Hibya Haber Ajansı

“Ulusal Senaryo Yarışması” için başvurular başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!