G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,93
GBP40,77
BIST9.887,04
GR. ALTIN2.455,83
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türkiye, virüs için kullanılan tıbbi cihazlar için ihracat kurallarını kolaylaştırdı – Çeviri Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Ticaret Bakanlığı geçici ihracat kısıtlamalarını ve özel şirketlerin COVID-19 tedavisinde kullanılan medikal ekipmanı yurt dışına göndermeden önce önceden izin alma zorunluluğunu kaldırdı.

Cumartesi günü yayınlanan bir bildiri, Türkiye’nin Resmi Gazetesinde yayınlanan vantilatörler, entübasyon tüpleri, yaşam destek makineleri, yoğun bakım ünitesi monitörleri ve diğer kritik bakım cihazları üzerindeki kısıtlamaları iptal etti.

Bir hükümet yetkilisi, kararın Türkiye‘nin teçhizat ve azalan diğer ülkelere yardım etme arzusunun azalan ihtiyacını yansıttığını söyledi.

Ticaret Bakanlığı, etanol, kolonya, dezenfektanlar ve hidrojen peroksit ihracatı üzerindeki kısıtlamaları da kaldırdı.

83 milyon nüfusa sahip olan Türkiye, Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan bir talihsizliğe göre, dünya çapında Cumartesi günü ülkeye göre onaylanmış virüs vakalarında 8. ve virüsle ilişkili ölümlerde 11. sırada yer aldı. Hükümetin son rakamları, 3.336 ölüm de dahil olmak üzere 124.375 onaylanmış dava gösterdi.

Hükümet, temas takibi ve kısmi kilitlemeler yoluyla yeni enfeksiyonları durdurduğunu açıkladı. Türk sağlık bakanı COIVD-19 semptomları olan insanları derhal tıbbi yardım almaya çağırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane kapasitesinin yüksek olduğunu ve çok tartışılan hidroksiklorokin de dahil olmak üzere oksijen ve ilaçlarla erken tedavi gören hastaların iyileşmekte olduğunu söyledi.

Türkiye’de otuz bir il, Cumartesi günü yapılan üç günlük kilitlemenin ikinci günü idi. Hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının Ramazan ayı boyunca devam etmesi bekleniyor.

Hükümet Cumartesi günü yaptığı açıklamada, askeri bir uçağın yerel olarak üretilen vantilatörler dahil tıbbi yardım malzemelerinin Somali ülkesine teslim edildiğini de duyurdu. Türkiye, pandemi sırasında ABD de dahil olmak üzere en az 55 ülkeye malzeme göndermiştir.

Kaynak – Çevirmen: Mehmet ÇELLİK – HaberinPeşinde.com

Türkiye, virüs için kullanılan tıbbi cihazlar için ihracat kurallarını kolaylaştırdı – Çeviri Haber

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!