G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,79
GBP40,78
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.403,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türkiye ekonomisi büyüyor işsizlik geriliyor: Bir ayda 426 bin kişiye iş kapısı açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ekonomisi büyüyor işsizlik geriliyor: Bir ayda 426 bin kişiye iş kapısı açıldı / Haberin Peşinde Urfa

Koronavirüs salgının etkilerinden hızla sıyırılarak ihracat tarafında tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarına erişen Türkiye ekonomisi büyümede elde ettiği rekor rakamları istihdam tarafına da yansıtmaya başladı. Son açıklanan Eylül ayı iş gücü istatistiklerine göre işsizlik oranı 0,3 puan azalış ile yüzde 11,5 seviyesine geriledi. Söz konusu dönemde istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 426 bin kişi arttı. Sanayide çarkların hızla dönmeye devam etmesi, işsizlik rakamlarındaki düşüşün ise devam etmesi öngörülüyor. Pandemi ile birlikte tüm dünyada baş gösteren ekonomik kriz nedeniyle çok sayıda ülke yaşanan iş kayıplarını telafi etmeye çalışırken, İspanya’da işsizlik oranı yüzde 14,57, İtalya’da yüzde 9,2, Euro Bölgesi’nde ise yüzde 7,4 olarak ortaya çıkıyor.

Koronavirüs salgının etkilerinden çok sayıda ülkenin aksine pozitif ayrışarak ciddi bir büyüme ivmesi yakalayan Türkiye ekonomisi için yıl sonu büyüme tahminleri yüzde 10 seviyesine yaklaşırken, sanayide de çarklar hızla dönüyor.

Eylül ayı ihracatı geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 30’luk artışla, 20 milyar 783 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracatı gerçekleştirildi.

İŞSİZLİKTE 0,3 PUAN AZALMA OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Eylül 2021 dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı, eylülde bir önceki aya göre 70 bin kişi azalarak 3 milyon 794 bin kişiye geriledi. İşsizlik oranı da 0,3 puan azalışla yüzde 11,5 seviyesinde gerçekleşti.

Öte yandan, bazı aylar itibarıyla işsizlik oranlarında da revizyona gidildi. Ağustos ayı işsizlik oranı yüzde 12,1’den yüzde 11,8’e revize edildi.

İSTİHDAM ORANI BİR AYDA 426 BİN KİŞİ ARTTI

İstihdam edilenlerin sayısı 2021 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre 426 bin kişi artarak 29 milyon 254 bin kişi, istihdam oranı ise 0,6 puanlık artış ile yüzde 45,8 oldu.

İşgücü 2021 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre 356 bin kişi artarak 33 milyon 48 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,5 puanlık artış ile yüzde 51,7 olarak gerçekleşti.

ÇOK SAYIDA ÜLKE ARTAN İŞSİZLİK ORANLARIYLA MÜCADELE EDİYOR

Türkiye ekonomisinin büyüme tarafında yakaladığı ivme işsizlik rakamlarına da yansırken, koronavirüs salgının olumsuz etkilerini üzerinden atamayan çok sayıda ülke yaşanan iş kayıplarını telafi etmeye çalışıyor.

Bu noktada ortaya çıkan tabloya bakıldığında ise İspanya’da yüzde 14,57, İtalya’da yüzde 9,2, Fransa’da yüzde 8, Kanada’da yüzde 6,7, Euro Bölgesi’nde ise yüzde 7,4’lik işsizlik oranı ortaya çıkıyor.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

İhracat tarafında elde ettiği başarı ile rekor büyüme sürecine giren Türkiye ekonomisinin elde pozitif ayrışmanın hızla istihdam tarafına yansıması ve işsizlikte tek haneli rakamlara geri dönülmesi hedefleniyor.

Türkiye ekonomisi,İşsizlik,Türkiye işsizlik oranı,TÜİK,İstihdam


Türkiye ekonomisi büyüyor işsizlik geriliyor: Bir ayda 426 bin kişiye iş kapısı açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!