G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,64
GBP40,64
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.411,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Başkanı Yücel Yılmaz seçildi 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Başkanı Yücel Yılmaz seçildi  / Haberin Peşinde Urfa

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcılığı ile Yönetim İçin Gelecek Paktı Elçiliği’nin ardından Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçildi. Başkan Yılmaz, koltuğu Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’den devraldı.

Türkiye Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Ankara’da yapıldı, yeni başkanını oyladı. Genel kurula hitap eden Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 1945’te dernek olarak kurulan birliğin yerel yönetimlerin ve belediyecilik anlayışının geliştirilmesi açısından önemli bir misyon yüklendiğini belirtti.

‘Kalkınma yerelde başlıyor’
Dünyada artık ülkelerin değil şehirler yarıştığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Demokrasi ve kalkınma yerelden başlıyor. Bu nedenle belediyelerin birliği, Türkiye Belediyeler Birliği çok önemli. Bu birlik, 1945’ten beri tüm belediye başkanları bir çatı altında bir araya getiren, yerel yönetimlerin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak ve güçlendirmek için kurulmuş Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biri. Sorumluluğumuzun farkındayız” dedi.

‘Elimizden gelenin en iyisini yapacağız’
Belediye başkanı olarak görev yaptığı 9 yıl boyunca Balıkesir ve Türkiye’yi çok farklı uluslararası platformlarda temsil etme imkanı bulduğunu söyleyen Yücel Yılmaz, “Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkan Yardımcılığı, Yönetim İçin Gelecek Paktı Elçiliği ile Avrupa Konseyi, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nde görevlerimiz var. Allah’ın izniyle Türkiye Belediyeler Birliği olarak ülkemizi ve belediyelerimizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Şahin; ‘Başkanımıza güveniyoruz’
TBB Başkanlığı görevini Yücel Yılmaz’a devreden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Başkanımız, genç ve dinamik bir başkan. Şehri için olan emeğine ben şahidim, uluslararasındaki vizyonuna ben şahidim. Size güveniyoruz” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Başkanı Yücel Yılmaz seçildi 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!