G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,60
GBP40,61
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.385,57
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TÜRKÇİMENTO’dan 65’inci yıla özel anlamlı proje

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKÇİMENTO’dan 65’inci yıla özel anlamlı proje / Haberin Peşinde Urfa

TÜRKÇİMENTO kuruluşunun 65’inci yılında “Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında İzmir ili Foça ilçesi Gerenköy’de 10 bin metrekarelik alana toplam 250 adet sakız ağacı ile 500 adet mavi servi ve kara servi fidanının dikimi gerçekleştirildi.

TÜRKÇİMENTO kuruluşunun 65’inci yılında “Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında İzmir ili Foça ilçesi Gerenköy’de 10 bin metrekarelik alana toplam 250 adet sakız ağacı ile 500 adet mavi servi ve kara servi fidanının dikimi gerçekleştirildi.

TÜRKÇİMENTO kuruluşunun 65’inci yılında Ege Orman Vakfı-İzmir Foça Belediyesi iş birliği ile İzmir’in Foça ilçesi Gerenköy mevkiinde 10 bin metrekarelik alanda “Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası” projesini hayata geçirdi.

TÜRKÇİMENTO desteği ile gerçekleştirilen proje kapsamında Sakız Ağacı Ağaçlandırma Sahası’na toplamda 250 adet sakız ağacı ile 500 adet mavi servi ve kara servi fidanı dikildi.

Kaybolmakta olan sakız ağacının ekonomik, kültürel ve sosyal nitelikli değerini tekrar  canlandırmayı hedefleyen proje kapsamında saha hazırlıklarının yapılarak fidanların dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca yangın önleme tedbirlerinin alındığı sahada damla sulama sistemi kuruldu ve uygulamasına geçildi. Projede işbirliği yapılan Ege Orman Vakfı, yürüttüğü projelerde, yerel halktan kadınların; eğitim, beceri kazanma ve nitelik arttırma ile ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınmalarına destek olmaktadır.

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Sakız Ağacı Projesi’ne ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sakız ağacının yeniden ıslahı ile türün korunması adına Sakız Ağacı yetiştiriciliğini teşvik etmeyi amaçladığımız bu projede bizi en çok heyecanlandıran konulardan biri de kadınlara ekonomik ve sosyal anlamda yaptığı destek oldu.”

TÜRKÇİMENTO Hakkında

TÜRKÇİMENTO, 1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’deki 51’i entegre, 15’i öğütme tesisi olmak üzere, toplam 66 tesisi temsil etmektedir. TÜRKÇİMENTO, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş bir temsilcisidir. Türkiye çimento sektörünün uluslararası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne 1972 yılından beri üye olan TÜRKÇİMENTO, aynı zamanda araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası iş birliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kuruluşlarla iş birliği gibi birçok sorumluluğu da başarıyla üstlenmiştir. Avrupa Çimento Birliği’nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÜRKÇİMENTO, Türkiye çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de yürütmektedir.

Hibya Haber Ajansı

TÜRKÇİMENTO’dan 65’inci yıla özel anlamlı proje

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!