G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Turistik Doğu Ekspresi seferleri yeniden başlıyor: Tarihi Bakan açıklayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turistik Doğu Ekspresi seferleri yeniden başlıyor: Tarihi Bakan açıklayacak / Haberin Peşinde Urfa

Koronavirüs salgını nedeniyle seferlerine ara verilen Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlere başlıyor. Ankara’da başlayıp Kars’ta biten Türkiye’nin en popüler tren yolculuğu için hazırlıklar başlarken, sefer başlangıç tarihlerini önümüzdeki günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açıklaması bekleniyor.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Turistik Doğu Ekspresi’nin yeniden başlaması için hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Kars’ta bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıda ildeki turizm işletmecileriyle bir araya gelen eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Doğu Ekspresi’nin seferlerinin devam ettiğini, Turistik Doğu Ekspresi’nin de seferlerine yeniden başlaması için planlama yapıldığını kaydetti.

Arslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Turistik Doğu Ekspresi’nin saferlerine başlama tarihini önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.

Milletvekili Arslan, “Mevcut Doğu Ekspresi’nin her gün seferlerinin karşılıklı olarak devam edeceği konusunda en ufak bir sıkıntı yok. Bunu önceki gün de bakanımızı ziyaretimde tekrar teyit ettik. Gelelim bizim için önemli olan özellikle Turistik Doğu Ekspresi’ne, onu da bakanımızla konuştuk. İlgili bürokratlarla zaten uzun bir süredir konuşuyorduk. Hazırlıklarını yapıyorlar arkadaşlar, çok değil birkaç gün içerisinde bakanımız bizzat kendisi hangi tarih itibarı ile başlayacağını deklare edecek” dedi.

SEFER TARİHLERİNİ ULAŞTIRMA BAKANI AÇIKLAYACAK

Arslan, “Şundan şüpheniz olmasın ki biz özellikle kış turizmini olumsuz etkilemeyecek bir tarihte başlatacağız. Bu bizler için ve sizler için çok önemli. Kış turizmi kapsamında gelecek misafirlerimiz açısından rezervasyonların iptaline sebep olmaması adına tarih deklare edilerek inşallah birkaç gün içerisinde açıklayacak. Muhtemeldir ki bir hafta sonra, önümüzdeki hafta yine bakanımızın kendisi bir takım açılışlar için Kars’a gelecek. Burada açıklamış olacak. Tekrar bu konuları konuşma şansı yakalayacağız. Bunu özellikle vurgulamak isterim. Cümle şu; Turistik Doğu Ekspresi kış turizmini olumsuz etkilemeyecek şekilde başlayacak ve onun da tarihini birkaç gün içerisinde bakan bey bizzat açıklayacak. Onun için de kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Turistik Doğu Ekspresi,AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu


Turistik Doğu Ekspresi seferleri yeniden başlıyor: Tarihi Bakan açıklayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!