G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,05
GBP40,87
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.466,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TTB: Yanlış politikalar yüzünden her gün 200 kişi ölüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TTB: Yanlış politikalar yüzünden her gün 200 kişi ölüyor / Haberin Peşinde Urfa

Türk Tabipler Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu, iktidarın corona ile ilgili uyarıları dikkate almamasını eleştirerek, “Bir yılı aşkın süredir bilime dayalı pandemi politikası yürütmek yerine, akıl dışı yöntemlerle görüntüyü kurtarmaya çalıştığınız için toplum hastalığa teslim olmuş, hastalığın önlenebileceğine dair inancını yitirmiş görünmektedir. Yanlış politikalar yüzünden her gün 200 kişi ölüyor” açıklaması yaptı.

TTB Pandemi Çalışma Grubu yaptığı yazılı açıklamada iktidarın Covid-19 salgınıyla ilgili politikalarını ve üç haftalık kısmı kapanmadan sonra getirilen kademeli açılmayı eleştirdi. Açıklamada, TTB ve Sağlık Meslek Örgütlerinin yaptığı uyarıların dikkate alınmamasının topluma hastalık, yoksulluk ve ölüm getirdiği belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önlemleri kaldırmanın  ön koşulu olarak açıkladığı, 6 kriterden hiç biri sağlanmadan kademeli normalleşmeye gidilmesine tepki gösterildi.

“TOPLUM HASTALIĞIN ÖNLENEBİLECEĞİNE OLAN İNANCINI YİTİRDİ”

Toplumun hastalığa teslim olduğu, hastalığın önlenebileceğine dair inancını yitirdiği belirtilen açıklamada, “Toplumu muhatap almayan güvenlikçi yasakçı pandemi politikasıyla yurttaşları içine soktuğunuz yoksulluk ve çaresizlik, hayatı değersizleştirdi. Yurttaşlarımızı ekonomik yarar üzerinden tanımlayarak kimisini uygun olmayan koşullarda çalışmaya zorladınız, kimisini de ekonominin malzemesi yaptınız. Okulları kapatarak milyonlarca öğrenciyi bir seneyi aşkın bir süredir eğitimden kopardınız. İnsanlık onurunu ayaklar altına alarak, insanları yaşamlarına devam etmek için canlarını riske atmaya zorladınız. Yaşamın sağlığını değil, yurttaşların canı pahasına kârın devamını hedeflemek, toplumu tüketmektir” ifadeleriyle iktidar eleştirildi.

“YANLIŞ POLİTİKALAR YÜZÜNDEN GÜNDE 200 KİŞİ ÖLÜYOR”

Bilimsel dayanaktan yoksun bir şekilde hedeflenen beş bin sayısına ulaşılamadığı gibi yanlış politikalar nedeniyle her gün 200’ün üzerinde yurttaşın kaybedildiği belirtilen açıklamada; “Kötü gidişe yanıt olarak daha etkili adımlar atılması, hatalardan dönülmesi gerekirken benzer yanlışlarda ısrar ediliyor. Virüsün bulaşma saati ve günü olmamasına rağmen hafta sonu ve geceleri kısıtlama uygulayarak; parklar, sahilleri kapatıp AVM’leri açarak iktidarın ne hedeflediğini anlamak kolay değil” denilerek toplumun uyum sağlamasının önünde en büyük engelin akıldışı yöntemler, yasaklar olduğu vurgulandı.

ETKİLİ BİR FİLYASYON UYGULANMALI

Açıklamada ayrıca pandemi ile mücadelede çözüme yönelik şu öneriler dile getirildi: Covid-19’a karşı hedeflenen bağışıklama bir an önce gerçekleştirilmeli. Covid-19 hastaları tespit edilmeli ve etkili bir filyasyon uygulanmalı. Kapalı alanlar havalandırılmalı, insanların toplanması önlenmeli. Açık alanlarda kurallara uyarak bulunmak bulaş riskini düşürür.  Bulaş riskini düşürmeye yönelik sağlık eğitimi verilmeli. Pandemi hakkında şeffaf bilgilendirme yapılmalı.

Corona,Dünya,Ölüm,Sağlık

TTB: Yanlış politikalar yüzünden her gün 200 kişi ölüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!