G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TTB: Ülkemizde uzun süredir liyakat ve başarı üzerine yönetici atanmıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TTB: Ülkemizde uzun süredir liyakat ve başarı üzerine yönetici atanmıyor / Haberin Peşinde Urfa

Türk Tabipler Birliği (TTB) Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde (EAH) başhekimlerin atamalarında da yasalara, bilime, akademiye ve liyakate uygun davranılmadığını belirterek, yasa ve yönetmeliklerle belirlenen kriterlerin uygulanmasını istedi.

TTB Merkez Konseyi günümüzde özellikle uzman yetiştiren önemli kurumlar olan EAH’lere liyakatle başhekim atanmamasını bir açıklama ile eleştirdi. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Kanunu’nun 663 Sayılı KHK’nin 42. maddesine göre; eğitim ve araştırma hastanelerinin başhekimlerinin, eğitim görevlisi tabip veya tıp alanında doçent veya profesör unvanlı tabip olması gerektiğini hatırlatan TTB, bazı EAH’lerde bu kriterlere ve yasalara aykırı başhekim atanmasını eleştirerek ”Bu kadrolara uzman hekimlerin başhekim olarak atanması yasalara aykırı olup bu durum en kısa zamanda düzeltilmelidir” çağrısı yaptı.

“KADROLAŞMA ÇABALARI SÜRÜYOR”

Yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak eğitim görevlisi tabip veya tıp alanında doçent veya profesör, yerine uzman veya doktor başhekimi atanan Eğitim ve Araştırma Hastanelerini tek tek sıralayan TTB, “Ülkemizde ne yazık ki uzun süredir liyakat ve başarı üzerine bir yönetici ataması yapılmamaktadır. Siyasi kadroların kendi görüşlerine uygun kişileri devlet yapısının her alanına yerleştirerek kadrolaşma çabaları sürmektedir. Siyasilerin müdahalesiyle olan atamalar ne yazık ki eğitim ve akademik alanda da yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Bu durum akademik çevre ve kamuoyu nezdinde uzun süredir rahatsızlık yaratmaktadır” görüşlerine yer verdi.

N.T HATİPOĞLU ÖRNEK GÖSTERİLDİ

TTB, Üniversite rektörleri ve fakülte dekanlarının da aynı zihniyetle demokratik ve bilimsel olmayan usullerle atandığını hatırlatarak şu örneği verdi:

* Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. N.t Hatipoğlu’nun, tıp fakültesi dekanlığı ile birlikte dört fakülteye vekâleten dekan olarak atanması bu kötü örneklerden yalnızca birisidir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin adrese teslim, adeta kişileri işaret eder tarzda kadrolaşma çabalarından en sonunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bile rahatsız olmuş ve bir genelge yayınlamak zorunda kalmıştır.

ABD,Bilim,Corona,doktor,Gaziantep,İslam,istifa,korona,Sağlık,Sağlık Bakanlığı,Sağlık Bilimleri Üniversitesi,Teknoloji,YÖK

TTB: Ülkemizde uzun süredir liyakat ve başarı üzerine yönetici atanmıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!