1. Haberler
  2. Sağlık
  3. TTB: Deprem bölgesinde Covid-19 hastalarının takibi aksıyor

TTB: Deprem bölgesinde Covid-19 hastalarının takibi aksıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TTB: Deprem bölgesinde Covid-19 hastalarının takibi aksıyor / Haberin Peşinde Urfa

Türk Tabipler Birliği (TTB), kurtarma çalışmaları sırasında pandemi kurallarına uymanın mümkün olmadığını belirterek, “Bölgede sürekli ve yaygın testler acilen yoğun şekilde planlanmalı ve yapılmalıdır” görüşünü paylaştı. Deprem bölgesine sağlık çalışanı takviyesi gerektiğinin de altını çizdi. 

Geçen Cuma günü Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrası yıkımların yaşandığı İzmir’de inceleme yapan Türk Tabipler Birliği (TTB) heyeti değerlendirme raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Depremin yaşandığı bölgede sağlık çalışanlarının yoğun olarak yaşadığı, sağlık çalışanı ve akrabalarından çok sayıda yaralı ve ölüm olduğu belirtilen raporda, yaşanılan travmanın sağlık çalışanlarını etkilediği belirtildi. TTB, “Sağlık çalışanlarını da etkilediği göz önüne alınarak destek sağlık çalışanları görevlendirilmelidir. Gerektiğinde TTB bu konuda görev almaya hazırdır” görüşü paylaşıldı.

SÜREKLİ VE YAYGIN COVİD-19 TESTLERİ YAPILMALI

Covid-19 pandemisi nedeniyle deprem bölgesinde sağlık çalışmalarının daha da zorlaştığına yer verilen raporda “Kurtarma alanlarında ve yaralı transportlarında fiziksel mesafe, maske ve hijyen kuralları gibi önlemler aksıyor. Bölgede sürekli ve yaygın testler acilen yoğun şekilde planlanmalı ve yapılmalı. Maske, hijyen malzemesi, koruyucu ekipmanların ücretsiz ulaşılabilir ve yeterli olması için her türlü önlem alınmalıdır” denildi.

HASTA TAKİBİ AKSIYOR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TTB: Deprem bölgesinde Covid-19 hastalarının takibi aksıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!