G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Trüf mantarının faydaları nelerdir? Trüf mantarı yağı nasıl elde edilir ve faydası var mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trüf mantarının faydaları nelerdir? Trüf mantarı yağı nasıl elde edilir ve faydası var mı? / Haberin Peşinde Urfa

Görüntüsünden ötürü tüketilmedi pek tercih edilmeyen ancak tam bir vitamin ve mineral deposu olan trüf mantarı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Görüntü olarak siyah kömüre benzeyen trüf mantarının aynı zamanda yağı da çıkartılıp kullanılır. Aynı zamanda trüf mantarı tam bir protein kaynağıdır. Peki türf mantarının faydaları nelerdir? Trüf mantarı yağı nasıl elde edilir ve faydası var mı?

Görüntüsünden ötürü tüketilmedi pek tercih edilmeyen ancak tam bir vitamin ve mineral deposu olan trüf mantarı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Görüntü olarak siyah kömüre benzeyen trüf mantarının aynı zamanda yağı da çıkartılıp kullanılır. Aynı zamanda trüf mantarı tam bir protein kaynağıdır. Peki türf mantarının faydaları nelerdir? Trüf mantarı yağı nasıl elde edilir ve faydası var mı?

Meşe ağaçlarının olduğu bölgelerde bulunan trüf mantarı, kokusu olan bir mantar türüdür. Dünyanın bütün bölgelerinde bulunur. Ancak en sık rastlandığı bölge Akdeniz’dir. Görüntü olarak kömüre benzetilen trüf mantarına bazı yörelerde kara elmas denir. İtalya mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Çok sert bir yapısı olduğundan pişirildiğinde sulanmaz. Bilin 70 türü olan trüf mantarı meşe ağaçlarının dibinde yetiştiğinden onlara ait asitleri de taşımaktadır. Yer altında kaldığından bu mantarı uzmanların ya da mantardan iyi anlayan kişilerin toplaması daha uygundur. Ortalama ceviz büyüklüğünde olan bu mantarlar, en güzel tadı tazeyken verir. Fransa’daki köylülerin geçim kaynağı olan trüfleri almak için insanlar adeta birbirleriyle yarışırlar. Yüzyıllar boyunca alternatif tıpta da kullanılan trüf mantarının bir diğer özelliği de yağının çıkartılıp kullanılmasıdır. 

TRÜF MANTARI YAĞI NASIL ELDE EDİLİR VE FAYDASI VAR MI?

En pahalı ancak en vitamin ve mineral içeren besinlerden biri olan trüf mantarı sıkılarak yağı da çıkartılır. Genellikle pizza ve makarna hamurlarına eklenir. Hem lezzetini hem de faydasını artırır. Yemeklerde kullanılması tercih edilen trüf mantarı yağının yoğun aroması vardır. Kaliteli bir protein kaynağı olan trüf mantarı, yüzyıllardan beridir tüketilir. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan trüf mantarı, hücrelerin zarara uğramasını önler. Uzun süreli tokluk sağladığı için uzmanlar diyet yapanlara tavsiye eder.

TRÜF MANTARI NASIL TÜKETİLİR?

En çok mutfakta kullanılan trüf mantarı; salata ve sos yapımında kullanılır. Bunu yanı sıra makarnaya aperatif olarak eklenir.Kendine has kokusu ve aroması vardır. Sağlıklı tüketim yolları olan trüf mantarı aynı zamanda fırına kaşar ya da başemal sos ile beraber verilerek de tüketilebilir. Kırmızı etin marinesine de eklenir. Bunun yanı sıra yağı çıkartılır. Bu yağda aynı şekilde yemeklerde kullanılır. Yüksek bir protein olan yağı, özellikle protein eksikliği yaşayan kişilerin tüketilmesi tavsiye edilir. 

TRÜF MANTARININ FAYDALARI NELERDİR?

Kırmızı etten daha fazla protein barındıran trüf mantarı kemik ve kas gelişimine katkı sağlar. Özellikle darbe alan kemiklerin iyileşmesini hızlandırmak için uzmanlar trüf mantarı tüketimini tavsiye eder. 

Trüf mantarı özellikle ileri yaşlarda görülme ihtimali olan omurilik rahatsızlıklarını gidermek için fayda sağlar.

Eski zamanlarda trüf mantarı, kötü kolesterol seviyesini düşürmek için de kullanılır.

Kilo vermek isteyenler için ideal bir besindir. Özellikle yağı kişinin uzun süre tok tutmasını sağlar. 

Metabolizmayı düzenler. Bağırsak florasını korur. Kabızlık gibi sindirim sorunlarının yaşanma riskini azaltır.

İçerdiği yağ tıpkı zeytinyağı gibi faydalıdır. Antioksidan içeren trüf mantarı yağı cilt hücrelerini yeniler. Bu yüzden yaşlanmayı geciktirir.

Kan basıncını azaltarak yüksek tansiyon ve felç riskini indirger.

İçerdiği protein böbreklerin fonksiyonlarını da artırır.

Vücudun ihtiyacı olan enerjinin yüzde 30’unu rahatlıkla karşılar. 

mantarın faydaları,trüf mantarı ne işe yarar,trüf mantarı nasıl toplanır,trüf yağı ne işe yarar,trüf mantarı nasıl tüketilir

Trüf mantarının faydaları nelerdir? Trüf mantarı yağı nasıl elde edilir ve faydası var mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!