G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,76
GBP40,66
BIST10.000,09
GR. ALTIN2.432,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tour of Anatolia Kayseri Basın Lansmanı, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tour of Anatolia Kayseri Basın Lansmanı, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti / Haberin Peşinde Urfa

Tarihin eski dokusunu ve büyüleyici doğal güzellikleriyle dolu Medeniyet Beşiği Anadolu, bisikletçilerin 89,2 km uzunluğundaki unutulmaz yolculuğuyla yeniden hayat bulacak.

Yarışçılar, 24- 27 Ağustos tarihleri arasında Erciyes Dağı'nın eteklerinden başlayarak peri bacalarının ve benzersiz kaya oluşumlarının yer aldığı Kapadokya'nın mistik manzaralarını keşfederken aynı zamanda tarihi mekanların ve kültürel mirasın izlerini sürme fırsatı bulacaklar. Yarış boyunca, geçmişin izleriyle dolu tarihi mekanlar arasında ilerlerken, Anadolu'nun köklü ve renkli geçmişine tanıklık edecekler. Yolculuk, Kapadokya'nın büyülü atmosferinden ayrılıp Bozkırın Kalbi Kırşehir'e doğru devam edecek. Kırşehir'in kendine özgü kültürel dokusu ve tarihi zenginlikleri, yarışın son aşamasında yarışçıları selamlayacak ve onlara unutulmaz bir bitiş noktası sunacak.

Kayseri’yi kültür, turizm ve sporun merkezi haline getirme çalışmaları ve bisiklet kültürünün önemli detaylarını aktaran Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Kayseri'nin zengin kültürel mirasını ön plana çıkarmak, turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve spor alanında önemli etkinliklere ev sahipliği yapmak amacıyla yoğun çaba harcıyoruz. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi hem sporcuların yeteneklerini sergilemelerine olanak tanırken hem de genç nesillerin spora ilgi duymalarını teşvik ediyor. Ayrıca spor tesislerinin ve parkurlarının modernizasyonu ve genişletilmesi yoluyla, halkın aktif yaşam tarzını benimsemesini destekliyoruz. Şehrimizin eşsiz tarihi dokusunu modern yaşamla buluşturarak hem yerli hem de uluslararası turistlerin ilgisini çekmeyi hedefliyoruz. Doktor olarak bisiklet sporunun önemini sürekli olarak vurguluyorum. Dağ bisikleti de bu noktada önemli bir yere sahip. Dağ bisikleti, doğanın içinde pedallarken stresi azaltabilir, zihni sakinleştirebilir ve zindeliği artırabilir. Özellikle açık havada yapılan bu aktivite, doğanın güzelliklerini keşfetmek ve kendinizi yeniden bağlamak için mükemmel bir fırsattır. Aynı zamanda sporun ve sağlıklı yaşam tarzının teşvik edildiği bir ortam yaratmaya çalışarak hem bireylerin hem de toplumun genel sağlığını destekliyoruz. Kayseri'nin kültürel, turistik ve spor alanlarında büyüyen etkinliklerle daha da büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Kayseri’mizin gelişimine öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Kayseri’de güzel çalışmalar yapmaya hep birlikte devam edeceğiz. Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin faaliyete geçirdiği Kayseri Modeli’de şehrimiz için önemli bir yere sahip. Şehrimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, hem yerel halkın yaşam kalitesini arttırmayı hem de Kayseri’mizi ulusal ve uluslararası düzeyde daha tanınır hale getirmeyi amaçlıyoruz.”

Kayseri’nin bir bisiklet şehri olduğuna dikkat çeken Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu“Bugün burada Tour of Anatolia Kayseri Lansmanı’nı gerçekleştirmek için buluştuk. Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir rotasında olarak ilk kez gerçekleştirdiğimiz Tour of Anatolia etkinliği, bizim için önemli bir yere sahip. Bu tur olimpiyatlara puan veren yarışlardan bir tanesi olması sebebiyle büyük bir heyecan taşıyor. Buradan alacağımız puanlarla olimpiyatlardaki yerlerimiz belirli olacak. Dağ bisikleti sporunu günümüzde her yerde gerçekleştirmek mümkün değil. Kayseri ise bu doğrultuda değerli bir şehrimizdir. Doğal güzellikleri, dağlık arazileri ve çeşitli parkurlarıyla, dağ bisikleti tutkunları için ideal bir oyun alanı sunuyor. Her seviyeden bisikletçiye uygun rotalar ve zorluk seviyeleri ile hem deneyimli sporcuların hem de yeni başlayanların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Kayseri'nin dağ bisikleti potansiyeli, sadece sporcular için değil aynı zamanda doğaseverler ve macera arayışındakiler için de cazip bir seçenek sunuyor. Kayseri'nin dağ bisikleti alanındaki gelişmeleri, aynı zamanda sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi açısından da büyük bir anlam taşıyor. Kayseri’nin bugünlere gelmesinde esas meşaleyi yakan Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye bisiklet ailesi olarak teşekkür etmek istiyoruz. Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek’e de bu turda bize verdiği her türlü destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın Bisiklet şehri Kayseri’ye çok büyük katkısı var. Bisiklet ailesi olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza da Spor A.Ş., Erciyes A.Ş. ve tüm kurumlara teşekkür etmek istiyoruz.” dedi.

  1. Etap – Zamana Karşı (XCT) – Kayseri (İncesu)

Anatolia MTB Stage Race, 24 Ağustos 2023 tarihinde Kayseri’nin İncesu ilçesinde inanılmaz bir serüvenle açılış yapıyor. 2.5 km uzunluğundaki ilk etapta yarışçılar, zamana karşı mücadele edecek. Eşsiz doğa manzalarıyla tarihi dokuyu bir arada keşfetme fırsatına erişen bisikletçiler, hız ve dayanıklılık sınırlarını zorlayarak yarışın ilk gününü tamamlayacak.

  1. Etap – Noktadan Noktaya (XCP) – Ürgüp

Eşsiz yarışın ikinci günü Nevşehir’in büyülü Ürgüp vadilerinde Noktadan Noktaya isimli etap ile 25 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek. Peri bacalarının sıra dışı tarihiyle 35 km uzunluğundaki parkurda pedal çevirecek olan bisikletçiler, sürükleyici bir yolculuk deneyimi yaşama fırsatına erişecekler.

  1. Etap – Maraton – (XCM) – Kırşehir – Kaman (Kalehöyük) – 47 km

Bozkırın Kalbi Kırşehir’e geçiş yapan yarışçılar, sert rüzgar ve kavurucu sıcağa karşı 47 km uzunluğundaki parkurda pedal çevirme deneyimini yaşayacaklar. Yarışın 3. etabı, Cacabey Medresesi, stabilize yollardan Karıncalı, Demirli, Kurancılı ve Çağırkan geçilerek, Türk ve Japon hükümetlerinin kültürel ve ekonomik iş birliği ile yapılmış olan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi önünde son bulacak.

  1. Etap – CrossCountry – (XCO) – Kırşehir (Aşıkpaşa Tabiat Parkı) – 4,7 km

CrossCountry formatındaki yarışın son etabı, 4.7 km uzunluğuna sahip. Kırşehir'in doğal güzelliklerinin içinde gerçekleşecek olan bu etap, yarışın ruhunu ve zorlukları içinde barındıracak. Heyecan dolu finalde hem sporcuların teknik becerilerini hem de tutkularını ve azimlerini test edilecek.

Tour of Anatolia Kayseri Lansmanı’na Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal, Mustafa Türkmen, Federasyon Kurul üyesi Mesut Ceyhan, Yarış Direktörü Kamil Alev ile daire başkanları, Spor A.Ş. Kulübü bisiklet sporcuları katıldı.

 

Hibya Haber Ajansı

Tour of Anatolia Kayseri Basın Lansmanı, Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!