G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Törenle verilen tapuları davayla geri alıyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Törenle verilen tapuları davayla geri alıyorlar / Haberin Peşinde Urfa

142 vatandaş, devletin satışa çıkardığı 110 dönümlük araziyi parasını ödeyip satın aldı. Manisa Valiliği törenle tapularını dağıttı. Bir sonraki vali ise tapuların iptali için dava açtı. 

Manisa’nın Yunusemre İlçesi’ne bağlı Evrenoz Mahallesi’nde, 22 yıl önce mera vasfını yitirmiş yaklaşık 110 dönümlük arazi ücretlerini ödeyen toplam 142 kişiye tapuları, dönemin Valisi Muzaffer Ecemiş tarafından törenle dağıtıldı. Tapu sevincini yaşayan vatandaşlar, bir sonraki dönemin Manisa Belediye Başkanı Adil Aygül’ün açtığı tapu iptal davası ile şaşkına döndü.

İbrahim Kaçaroğlu, 22 yıl önce sahip oldukları araziye şu anda bir çivi bile çakamadıkları bilerterek şunları anlattı: “Biz bu tapuları bakkaldan almadık. Ücretleri kendileri tayin etti, ödedik ve tapuları aldık. Her sene vergilerini de ödüyoruz. Ödemediğimiz zaman hemen icra gönderiyorlar.”

RANT ENDİŞESİ

Ali Kutan ise en büyük korkularının arazilerinin büyük bir ranta kurban gitmesi olduğunu kaydederek, “Bilirkişi topraklarımıza metre kare başına 17 lira ile 18 lira arasında komik bir rakam belirlemiş. Bizim bu zamana kadar ödediğimiz vergiler, bundan çok fazla” dedi.

Semih Balaban

CHP’li Balaban: Bu rantı kimlerle paylaşacaksınız?

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ile birlikte Evrenoz Mahallesi’ni ziyaret ederek tapu mağdurlarının sorunlarını yerinde dinledi. Devlet tarafından verilen tapuların, yine devlet tarafından geri alınmak istenmesinin hiçbir mantığa sığmadığını ifade eden CHP’li Balaban yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Evrenoz’da yaşayan vatandaşlarımız yıllardır büyük bir haksızlığa uğruyor. Bu tam bir Aziz Nesin’lik öyküdür. Vatandaşlarımızın ellerinden tapularının alınmasını hiçbir yasal dayanağı yoktur. Siz yıllar önce devlet olarak tapuları vereceksiniz, yıllar sonra iptal davası açarak o insanların tapularını ellerinden almaya çalışacaksınız. Oradaki rantı kimlerle paylaşacaksınız. Biz bunların hesabını sorarız.”

Törenle verilen tapuları davayla geri alıyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!