G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TikTok yetkilileri: Türkiye bizim için kilit pazar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TikTok yetkilileri: Türkiye bizim için kilit pazar / Haberin Peşinde Urfa

TikTok Türkiye yetkilileri, TikTok için kilit önemde bir pazar konumunda olan Türkiye’deki milyonlarca kullanıcının, platformu önemli bir mecra olarak kullandığını söyledi.

Son yılların popüler video paylaşım uygulamalarından TikTok, dünya genelinde kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Çin merkezli uygulamanın, Türkiye’den de milyonlarca kullanıcısı bulunuyor.

TikTok yetkilileri, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplantısı sırasında, milletvekillerinin yönelttiği bazı sorulara yazılı olarak yanıt verdi.

TikTok yetkilileri, topluluk kurallarını ihlallere karışan hesapları veya cihazları askıya aldıklarını veya engellediklerini, bu kararlarda diğer platformlarda ve çevrimdışı olarak mevcut olan bilgileri de dikkate aldıklarını; gerektiğinde hesapları ilgili yasal makamlara bildirdiklerini ifade etti.

Verilen yanıtlara göre, 2021 ilk yarısı Türkiye’de 113 resmi kaldırma talebi alındı ve bu talepler doğrultusunda topluluk kurallarını ihlal ettiği için 16, yasaları ihlal ettiği içinse 250 içerik kaldırıldı.

Haziran 2021 ile Aralık 2021 arasında 113 erişim engelleme talebi alındı; büyük bir kısmı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından yapılan bu talepler sonucunda, 200 video ve 18 hesaba erişim kısıtlandı; söz konusu dönemde 15 bireysel talep alındı ve bu talepler sonucunda da 18 videoya erişim kısıtlandı.

“TÜRKİYE, TIKTOK İÇİN KİLİT PAZAR”

Türkiye’nin, TikTok için kilit önemde bir pazar konumunda olduğunu belirten yetkililer, “Türkiye’deki milyonlarca kullanıcımız, platformu yaratıcılığını sergilemek ve eğlenmek için önemli bir mecra olarak kullanıyor.

Türkiye’deki topluluğumuzun bize duyduğu güveni çok önemsiyor ve platformu her gün TikTok’tan keyif alan milyonlarca insan için güvenli ve eğlenceli bir yer haline getirmek için çalışmaya devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundular.

Verilen bilgiye göre, küresel düzeyde, TikTok’a 2021 yılının 3. çeyrek sırasında yüklenen tüm videoların yaklaşık yüzde 1’i olan 91 milyondan fazla ihlal videosu kaldırıldı.

Ayrıca, şirketin Türkiye’de İstanbul merkezli çalışan 100’ü aşkın personeli bulunuyor.

Türkiye, Sosyal Medya, tiktok, TEKNOLOJİ Haberleri

TikTok yetkilileri: Türkiye bizim için kilit pazar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!