G-CV0ZL47F6D
USD32,45
EURO34,74
GBP40,54
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.438,37
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tesla 2 günde 65 milyar dolar değer kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla 2 günde 65 milyar dolar değer kaybetti / Haberin Peşinde Urfa

Pazartesi günü 419 milyar dolar olan Tesla’nın değeri dünkü kapanışın ardından 354 milyar dolara kadar geriledi. Düşüş, Elon Musk’ın salı günü yapılan Battery Day etkinliğindeki konuşmasının ardından başladı. 

Tesla ve Musk yeni teknolojide ve üretim stratejisinde olan pilleriyle alakalı açıklama yaparken Tesla’nın piyasa değeri salı günü piyasaların kapanmasıyla birlikte 20 milyar dolar gerilemişti. Hisseler yüzde 5.6 gerileyerek kapandı ve sonrasında da yüzde 6.9 daha düştü.

DÜN YÜZDE 10 DÜŞTÜ

Şirketin hisseleri çarşamba sabahına da düşüşle başladı. Wall Street’te işlemlerin başlamasıyla birlikte Tesla hisseleri yüzde 5 daha değer kaybetti. Gün sonunda ise kayı yüzde 10 seviyesindeydi. Roth Capital Partners analisti Craig Irwin, “Musk’ın piller hakkında belirttiği hiçbir şey bitmiş durumda değil. Açıklamalarında somut hiçbir şey yok” dedi.

BEKLENTİYİ KARŞILAMADI

Yatırımcılar Battery Day’de 10 yıl veya daha uzun bir süre kullanılabilecek bir “milyon pil” açıklaması beklemişlerdi. Bu açıklamayla birlikte elektrikli otomobillerin en büyük maliyet kalemi olan bataryalarının ucuzlayacağı ve içten yanmalı motora sahip olan araçların maliyetleriyle elektrikli araçların maliyetleri ilerleyen dönemlerde aynı seviyeye gelebilecekti.

Musk böyle bir açıklama yapmadı. Bunun yerine önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni teknoloji ve süreçlerle pil maliyetleri yarı yarıya azalmış uygun fiyatlı bir otomobil sunma sözü verdi.

Tesla ve SpaceX Ceo’su Elon Musk

YILDA 20 MİLYON ARAÇ ÜRETMEYİ PLANLIYOR

Musk, “Gelecek 3 yıl içinde hem otonom hem de elektrikli olarak 25 bin dolar değerinde bir otomobil üreteceğiz. Böylece geleneksel motorlu araçlarla olan rekabetimiz artmış olacak” dedi. Musk ayrıca Tesla’nın iddialı araç ve batarya tasarımlarını ve üretim süreçlerini tam olarak tamamlamadığını kabul etti. Tesla, yılda 20 milyon civarında elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor. Bu yıl tüm otomotiv endüstrisi 80 milyon seviyesinde otomobil teslimatı gerçekleştirecek.

Tesla 2 günde 65 milyar dolar değer kaybetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!