G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,67
GBP40,32
BIST10.247,75
GR. ALTIN2.395,82
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Temre nedir? Temre belirtileri nelerdir? Temre tedavi yöntemleri nelerdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temre nedir? Temre belirtileri nelerdir? Temre tedavi yöntemleri nelerdir? / Haberin Peşinde Urfa

İnsanların korkulu rüyası olan temreyle ilgili detayları internet kullanıcıları arama motorlarında çokça aratılıyor. Peki, temre nedir? Temre belirtileri nelerdir? Temre tedavi yöntemleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Editör: Erkavim Yıldırım

İnsanlar gerek hasta olmadan önce gerekse sağlıklarını korumak için hastalıkları tanımayı tercih ediyor. İnsanların korkulu rüyası olan mide ağrısıyla ilgili detayları internet kullanıcıları arama motorlarında aratmaya sürdürüyor. Bu hastalıklardan birisi olan temreyle ilgili ilgili detaylar…

TEMRE NEDİR?

Bir çeşit deri hastalığıdır. Cilt üzerinde görüntü olarak kırmızı ve küçük kabarık lekelere neden olur ve cilde yayılır. Hastalıklı bölgeye dokunulduğu zaman pürüzlü ve pütürlü bir his uyandırır. Özellikle çocukların cildinde görülen bir deri hastalığıdır.

TEMRE BELİRTİLERİ NELERDİR?

-Cilt üzerinde, yuvarlak lekeler,

-Cilt üzerinde kırmızı, pütürlü lekeler,

-Kaşıntı.

TEMRE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

İnsan cildi farklı katmanlardan meydana gelmektedir. Bu katmanların en üstündeki kısım ölü derilerin atıldığı ve sürekli olarak yenilendiği alandır. Bu nedenle bu bölüme vücudun koruma katmanı gözüyle de bakılmaktadır.

Cildin tahriş olması nedeniyle bu bölümdeki yeni ve canlı hücreler hava ile temas eder. Bu temas nedeniyle de enfeksiyon oluşur ve hastalıklar için uygun ortam gerçekleşir. Cildin tahriş olmasının nedenleri arasında kullanılan kimyasal ürünler, cilt temizleyicileri veya psikolojik travmalar gösterilebilir. Bu nedenlerle tahriş olan cildin yüzeyinde oluşan bakteriler tedaviye dirençli bakterilere olabilir. Bunlardan kurtulabilmek için sistematik tedavi modeli uygulanmasına geçilmelidir.

Temre hastalığı için bir dermatolog uzmanına başvurmak gerekir. Aksi takdirde hastalık ilerleyebilir ve vücutta kalıcı deri hastalıklarına neden olabilir. Uzmanların tavsiye edeceği temriye hastalığı için krem eczanelerden alınmalıdır. Farklı kişilerin tavsiyeleri deriye uygulanmamalıdır.
Dermatolog, temre nedir, neden dolayı oluşmuştur bu soruların cevaplarını vermek için hasta bölgeden sürüntü örneği alır. Bu örneği mikroskopik ortamda detaylı şekilde incelenir. Kızarıklığın sebebi kesinleştirilir. Kızarıklar genel olarak mantardan ya da bakterilerden meydana gelmektedir. Uzman dermatolog sizlere temriye hastalığı için krem veya farklı ilaçlar verecektir. Bu ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Aksi bir durum görüldüğünde tekrardan doktora başvurulmalıdır.

Temre nedir? Temre belirtileri nelerdir? Temre tedavi yöntemleri nelerdir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!