G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Teknik servis ücreti soygunu: Hasar tespiti için bin 500 lira istiyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknik servis ücreti soygunu: Hasar tespiti için bin 500 lira istiyorlar / Haberin Peşinde Urfa

Son dönemde teknik servislerin tarifeleriyle ilgili şikayetler arttı. Kombi servisi, tesisatçı ve teknik servis ücretlerinde limit olmamasından kaynaklı semtine göre tarife uygulaması vatandaşı bezdirdi. Hiçbir işlem yapmadan sadece hasar tespitine gelmenin bedeli bin 500 TL’yi bulabiliyor.

Son dönemde teknik servislerin tarifeleriyle ilgili şikayetler arttı. Kombi servisi, tesisatçı ve teknik servis ücretlerinde limit olmamasından kaynaklı semtine göre tarife uygulaması vatandaşı bezdirdi. Hiçbir işlem yapmadan sadece hasar tespitine gelmenin bedeli bin 500 TL’yi bulabiliyor. Üstelik faturasız işlem yapmanın yasak olmasına rağmen servislerin birçoğu fatura kesmiyor.

SEMTE GÖRE FİYAT

Vatandaşların en çok şikayet ettiği hizmetlerden biri tesisatçılar. Acil durumlarda başı sıkışan vatandaşların durumundan yararlanan bazı tesisatçılar, semtine göre hizmet sunuyor. KDV’li fiyatlarla KDV’sizler arasında çoğu zaman uçurum bulunuyor. Tesisatçıların servis ücretleri ise 100 liradan bin liraya kadar değişiyor.

Beyaz eşya yetkili teknik servislerinde de semte göre tarife uygulanıyor. Teknik servisten gelen kişi önce durum tespiti yapıyor. Bu işlem için vatandaşlar Fatih’te 150, Kadıköy’de 300, Zeytinburnu’nda 80 ve Maltepe’de 400 lira ödüyor. Tespitin ardından başka işlemler için farklı fiyatlar uygulanıyor. Kombi bakımı için servis fiyatları Zeytinburnu’nda 100, Kadıköy’de 300 lira iken Fatih’te 500 lirayı bulabiliyor.

STANDARTI OLMALI

Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bu fiyatlarda bir standart belirlenmeli. Fahiş fiyatlar olabiliyor. Bir de fatura kesmeyenler var. Fiyatlar KDV’li olmak zorunda. Parayı elden ya da banka hesabından alması bir şey değiştirmez. Tüketiciler gerekli araştırmayı yapmalı parayı boşa harcamamalı. Eve gelen servislerin önce fiyat söyleme zorunluluğu var.” dedi.

Teknik servis,kombi,tesisat,Fatih,Kadıköy,Tüketici Başvuru Merkezi,Aydın Ağaoğlu

Teknik servis ücreti soygunu: Hasar tespiti için bin 500 lira istiyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!