G-CV0ZL47F6D
USD32,19
EURO34,73
GBP40,49
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.447,11
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tatlı Krizlerinde Ne Yapmalıyız?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatlı Krizlerinde Ne Yapmalıyız? / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Tatlı Krizlerinde Ne Yapmalıyız? makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Öncelikle neden tatlı krizi yaşıyoruz bunu bilmek gerekiyor. Metabolik bir durumdan dolayı mı açlıktan mı yoksa duygusal bir durumdan dolayı mı yaşanıyor bu kriz? Gün içerisindeki düzensiz ve dengesiz beslenme ve uzun süreli yaşanan açlık, kan şekerinde dalgalanmalara neden olur ve vücut kan şekerini yükseltmek için şekerli ve sağlıksız gıdalara yönelebilir. İnsülin hormonunun dengesiz salgılandığı bu durumdan kurtulmanın en iyi yolu sağlıklı beslenme düzenini benimsemektir.

Ama bu durum sürekli gerçekleşiyorsa ve yüksek kilodaysanız aynı zamanda karın çevresindeki yağlanmalarınız fazlaysa insülin ve glikoz metabolizmanızda bir bozukluk olabilir. Bu yüzden gerekli tıbbi değerlendirmeler yaptırarak uygun bir beslenme düzeninin oluşturulması gereklidir.

Düzensiz kan şekeri regülasyonuna bağlı tatlı krizlerini önlemek için; özellikle gün içerisinde ara öğün yapmıyorsanız sağlıklı seçeneklerden oluşan öğünler tercih etmelisiniz. Öğünlerinize basit karbonhidratlardan oluşan besinler değil de kompleks karbonhidratlardan oluşan besinler eklemeniz gerekmektedir. Örneğin beyaz ekmek yerine tam buğday unlu veya çavdarlı ekmek tüketmek yada pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tüketmek gibi. Ayrıca kompleks karbonhidratlar, basit karbonhidratlara göre posa yönünden daha zengin olduğu için midede daha uzun süre kalarak tokluk hissini arttırmada etkilidir. Aynı zamanda diyetinize bitkisel ve hayvansal protein kaynaklarını eklemekte tokluk sürenizi arttırmanız bakımından fayda vardır. Bitkisel proteinlere örnek olarak kurubaklagilleri örnek verebiliriz. Nohut, fasulye, barbunya, mercimek gibi haftada en az iki kez olacak şekilde tüketimine özen gösterilmelidir. Diyetinizde sebze ve meyveye de yer vermeyi unutmamalısınız. Özellikle meyvenin suyunu değil de kendisini tüketmeye özen göstermelisiniz. Diyetinizde sağlıklı yağlardan olan zeytinyağı ve ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumların tüketilmesi tokluk süresini arttırmakta oldukça etkin bir rol oynadığından diyete eklenmelidir. Son olarak sıvı alımınıza, vücudunuzun gün içerisinde susuz kalmamasına dikkat edilmelidir. Bazen susadığınız zaman da kendinizi aç hissedebilirsiniz. Bu yüzden günlük en az iki litre su içmeye özen göstermelisiniz.

Tatlı Krizlerinde Ne Yapmalıyız?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!