G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tarsus’ta depremzede kadınlara hijyen setleri dağıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarsus’ta depremzede kadınlara hijyen setleri dağıtıldı / Haberin Peşinde Urfa

MERSİN – 09.03.2023 – HİBYA – Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, deprem bölgelerinden Mersin’e gelen ve kentte konaklayan kadınlara yönelik bilgilendirme söyleşisi düzenledi ve ardından da hijyen seti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, deprem bölgelerinden Mersin’e gelen ve Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ve Tarsus konaklama alanlarında kalan kadınlara yönelik, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukatlarla bilgilendirme programı gerçekleştirdi. Gönüllü avukatlar depremzede kadınlara, deprem sonrası yaşanabilecek hukuki süreç, var olan hakları, afet sonrası hukuki süreçte neler yapmaları gerektiği gibi konularda bilgilendirmede bulundu. Ardından, içerisinde kişisel bakım malzemelerinin bulunduğu hijyen seti kadınlara teslim edildi.
 
Sahil: “Depremzede kadınlar birçok konuda bilgilendirildi”
 
Bilgilendirme gezisi ve hijyen paketi dağıtımı hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir program düzenledik. Depremzede kadınları; bu yaşadıkları zor süreçte gerekli bilgiler, hukuki süreç, bu süreçteki hakları, hakların başvuru süreleri ve başvuru yöntemleri gibi konular hakkında, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden bize destekte bulunan gönüllü avukatlarla birlikte bilgilendirdik” diyerek, program sayesinde depremzedelerin hem sorularına cevap bulduklarını, hem de genel bir bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Depremden etkilenen kadınlara, acil ihtiyaçları olabilecek kişisel hijyen malzemelerini de ulaştırdıklarını belirten Sahil, “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza, bir hijyen seti hazırladık. İçerisinde el kremi, hijyenik ped, diş fırçası, diş macunu, tarak, rol-on, deodorant, dudak nemlendirici gibi ürünlerin bulunduğu bu paketi tüm depremzedelere sevgiyle ulaştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tarsus’ta da depremzede kadınlara hijyen setleri dağıtıldı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta bulunan Berdan Konukevi ve Gençlik Kampı bungalov evlerde ağırladığı depremzede kadınlara da, gün dolayısıyla hijyen setleri dağıtıldı.

“Kadınlar Günü’nde bizi unutmadılar”

Hatay’da yaşanan yıkıcı depremin ardından ailesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Tarsus Berdan Konukevi’ne sığınan Nesibe Fırıncıoğulları, Kadınlar Günü’nde güzel bir sürprizle karşılaştıklarını belirterek, “Burada barınma ihtiyacımız, yiyecek-içecek ve diğer temel ihtiyaçlarımızın hepsinin karşılandığını söyleyebilirim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve bütün çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bizi unutmadı. Bizlere ayrı ayrı hediyelerini sundu. Onun için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir başka depremzede kadın Nimet Yalçınkaya da, “Allah razı olsun Belediye Başkanımızdan, hizmet verenlerden. Eksiksiz ve kusursuz ilgi, alaka, hizmet yapıldı. Bütün Mersin ve Tarsus halkına çok teşekkür ediyoruz. Bütün kadınların Kadınlar Günü’nü kutlarım” diye konuştu.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı

Tarsus’ta depremzede kadınlara hijyen setleri dağıtıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!