G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP40,95
BIST10.746,24
GR. ALTIN2.502,33
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tarsuslular 3 gün boyunca Genç Müzik Akşamları’nda buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarsuslular 3 gün boyunca Genç Müzik Akşamları’nda buluştu / Haberin Peşinde Urfa

Tarsus Belediyesi tarafından 3 gün boyunca süren Genç Müzik Akşamları eşsiz bir dinletiyle gerçekleştirildi.

MERSİN – 20.11.2022 – HİBYA – Tarsus’u sanatla, kültürle buluşturmaya devam eden Tarsus Belediyesi, klasik müzik ile geleneksel müziği sanatseverlerle bir araya getirdi. Birbirinden özel parçaları çalan genç sanatçılar, müzikseverlerden tam not aldı. Başkan Bozdoğan, Tarsus’un aydınlık yüzünün bu kentin mayasında var olduğunu söyleyerek, gençlerle gurur duyduğunu ifade etti.

Tarsus kültürü, kentin sanat dokusuyla bir araya gelerek unutulmaz dinletilere ev sahipliği yaptı. Dünya çapında Türkiye’yi temsil eden genç yetenekler, Saint Paul Kilisesi’nde sahne alarak eşsiz bir dinletiye imza attı. Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen konser ile Tarsus sanatla bir araya geldi. 3 gün boyunca süren Genç Müzik Akşamları’nın ilk gününde kemanda Ada Yalın, piyanoda ise Deniz Akalın konser verdi. İkinci gün piyanoda Deniz Akalın, klarnette ise Gizem Nur Bodur sahne aldı. Konserin son gününde ise bağlamada İsmail Enis Anıtoğlu ve Nuri Efe Sel birbirinden güzel eserleri çaldı. 3 gün boyunca yoğun katılımın olduğu konserde unutulmaz eserler seslendirildi. Genç sanatçılar, Tarsuslular tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

“Tarsus’un o aydınlık yüzü bu kentin zaten mayasında var”

Tarsus’un her dokusunda sanatın var olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “ Bu kentte eşikler medeniyeti dediğiniz zaman o deyime farklı bir açıdan bakabilirsiniz. Güvenlik olarak bakabilirsiniz. Özgürlük olarak bakabilirsiniz. Ya da daha ileri giderseniz sınırsız ve sınıfsız toplumdan bahsedebilirsiniz. Ama bunun ötesinde Tarsus’ta var olan 10 bin yıllık bir kentin kimliği, kültürü ve bunun getirdiği çok önemli bir bilinç var. Ama bu kentin çok güzel gençleri, kadınları ve insanları var. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımız bu kentin havasını dokusunu hangi şart olursa olsun, neye niyet ettiklerini hiçbir zaman unutmadan sadece kısmetine düşenlerle yetinmeyecekler. Tarsus’un o aydınlık yüzü geçmişten gelen o çağdaşlaşma yüzü bu kentin mayasında zaten var.” ifadelerini kullandı.

“Onların her türlü eğitiminde, başarılarında belediye olarak yanlarında olacağız”

Gençlerle gurur duyduğunu belirten Başkan Bozdoğan “Onlar bizim evladımız. Eminim yurt dışında da bizi çok iyi temsil edecekler. Onların her türlü eğitiminde, başarılarında belediye olarak yanlarında olacağız. Aynı zamanda son başvurusu 3 Aralık’a kadar olan 100 kişilik bir çocuk korosu oluşturuyoruz. Bunlar yurt dışında bizi temsil edecekler. Bu konuda duyuruları yapıyoruz ama sizlerde yardımcı olursanız Tarsus’un o muhteşem çocuk korosunu ortaya koyarsak çok mutlu olurum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Tarsuslular 3 gün boyunca Genç Müzik Akşamları’nda buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!